FLORIN CÎŢU, DUPĂ RATINGURILE DE ŢARĂ DE LA STANDARD&POOR'S ŞI MOODY'S:"În ciuda tuturor ştirilor alarmiste, România merge în direcţia bună, nu în direcţia greşită"

S.B.
Politică / 16 octombrie 2021

"În ciuda tuturor ştirilor alarmiste, România merge în direcţia bună, nu în direcţia greşită"

Florin Cîţu a declarat sâmbătă, după ce Agenţia de rating Standard&Poor's a menţinut ratingul de ţară al României la stabil, iar Moody's l-al îmbunătăţit de la negativ la stabil, că în ciuda tuturor ştirilor alarmiste, România merge în direcţia bună şi nu în cea greşită, informează news.ro.

"Astăzi avem două veşti foarte bune pentru România în acest context de criză economică globală. Agenţia de rating americană Standard and Poor's a reconfirmat ratingul de ţară al României şi a menţinut perspectiva la stabilă. Dar vestea foarte bună vine de la cealaltă agenţie de rating americană, Moody's, care îmbunătăţeşte perspectiva României de la negativ la stabil. În acest context în care avem o criză economică la nivel global, România şi echipa guvernamentală a reuşit această performanţă, să convingă agenţiile de rating americane să arate o perspectivă pentru o economie stabilă", a declarat Florin Cîţu, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a explicat ce anume a stat la baza deciziilor luate de cele două agenţii de rating.

"La baza deciziei agenţiei de rating Moody's stau două lucruri: perspective solide de creştere economică bazate pe sectorul privat dinamic şi cred că este pentru prima oară când avem aşa ceva de la o agenţie de rating despre România şi bineînţeles utilizarea fondurilor din Next Generation. În acelaşi timp, agenţia de rating Standard and Poor's îşi bazează evaluarea pe implementarea programului de reformă ancorat în Planul de Redresare şi Rezilienţă. Faptul că am inclus reformele în PNRR am spus de atunci că reprezintă o garanţie că aceste reforme vor fi făcute şi este de apreciat de agenţiile de rating. Ambele agenţii de rating apreciază încă un lucru şi îşi bazează evaluarea pe faptul că această strategie de consultare fiscală, de reducere graduală a deficitului bugetar este una credibilă, se bazează pe măsurile pe care le-am luat până acum", a precizat liderul PNL.

Acesta a mai transmis că România este obligată să continue în această direcţie şi să nu intre pe mâna populiştilor şi a demagogilor.

"Aceste două agenţii văd parcursul bun pe care a intrat economia României, dar mai ales văd perspective stabile. Suntem înconjuraţi de atâtea ştiri, dezinformă şi ştiri alarmiste, analizele acestor agenţii de rating independente arată că măsurile pe care le-am luat şi ceea ce arătăm că vrem să facem în perioada următoare sunt bune şi duc la stabilizarea economiei. Această creştere de la perspectivă negativă la stabilă este o confirmare că lucrurile merg într-o direcţie bună. Acest lucru ne obligă să continuăm în acestă direcţie şi ne mai obligă la ceva, să nu lăsăm România să intre pe mâna populiştilor, a demagogilor care în ultimii 30 de ani doar au mimat reforme şi nu au avut curajul să facă aceste reforme", a afirmat Cîţu.

Florin Cîţu a mai menţionat că în ciuda tuturor ştirilor alarmiste România merge în direcţia bună, nu în cea greşită.

"Am câştigat încrederea investitorilor străini. Asta înseamnă că mesajul pe care îl transmit aceste agenţii tuturor celor care se uită astăzi la România este unul că în România se poate investi, în România merită să investeşti, în România s-au găsit soluţiile pentru a avea o guvernare stabilă. În ciuda tuturor ştirilor alarmiste, aceste agenţii de rating spuns că România merge în direcţia bună, nu în direcţia greşită", a precizat el.

Cîţu a menţionat că acesta a fost un an în care a fost stabilizată economia.

"Acest an a fost anul în care am spus că stabilizăm economia. Am început să arătăm dintre măsurile pe care vrem să le luăm în perioada următoare, salariul minim deja este o decizie să crescă cu 11% pentru anul viitor. Am venit cu acele măsuri de compensare, amânare a ratelor, a plăţilor, a facturilor, şi mai avem câteva măsuri pentru a reduce povara asupra cetăţenilor în perioada de iarnă. Vom discuta despre salarii, pensii şi alocaţii la construcţia bugetului", a conchis Florin Cîţu.

Opinia Cititorului ( 14 )

 1. pacat ca nu e un bun politician si nu are carisma, norocul nostru e ca e un bun finantist...

  1. Norocul unor smecheri pentru ca-citu a luat fata unor fraieri.

   Noricul lui citu ca mai are niste fraieri creduli prin tara

   Daca ar fi bun politician si ar avea carisma, nu l-ar fi numit Joha premier.

   Cit despre bun finantist, eu si Joha ne tavalim pe jos de ris.  

  FLORIN CÎŢU, DUPĂ RATINGURILE DE ŢARĂ DE LA STANDARD&POOR'S ŞI MOODY'S:

  "În ciuda tuturor aburelilor triumfaliste, România merge în direcţia greşită adica in groapă" 

  1. Te încearcă o oftică că nu e rău !?...

  "Let's go Brandon....aaa, citu" :-)

  Dupa potaia asta gangava si drogata, in guvernarea sa curge doar lapte si miere in Romania, desi scumpirile in cascada, inflatia galopanta, dezastru Covidului, falimentele din HORECA si din alte domenii, suprimarea libertatilor romanilor, hotiile PNLeprelor si ale gandacilor useristi sunt litera de lege, astazi in Colonie! La cate ierburi fumeaza puscariasul, nici nu-i de mirare ca traieste doar in realitatea lui!

  Se mai uita cineva la agențiile de rating după ce au indus în eroare în 2007-8 ?

  Grecia e sub noi la rating si se împrumută de 10x mai ieftin... 

  ""În ciuda tuturor ştirilor alarmiste""

  e bine ca unii romani au ""reflexele schimbate"" ? ; virusul scarbos , sufocant si criminal isi face de cap ca un criminal in masa (nu in serie sau in paralel) si pe unii ii doare in "gaura sfincterului anal extern" de zadarnicesc toate masurile de combatere a raspandirii virusului? 

  daca virusul e infractor /criminal , cum se numesc cei ce-l favorizeaza dar au grija sa alarmeze lumea ca urmare a "efectelor"" vaccinarii ? 

  in contextul asta -ce-i care favorizeaza infractorul cum se numest?complicei sau cum? intelegem ca ""alarmismul"" e manipulare in masa pentru crima in masa si ""alarmistii"" raman ""autori necunoscuti" pentru "crima perfecta""? 

  Florin, vorbeste cu lumea de pe strada sa afli directia in care merge Romania.

  1. Pai, ne spui tu cu prezicerile tale.

   De ce sa intrebe pe strada, ca oamenii nu stiu. 

   Deci...ce urmeaza?

   Strada e strada...

   Să conducă strada românia ? 

  sunt gratuite. ambele zic: "UE va va scoate din rahat si de data asta". sincer, n-as fi asa d esigur. cat despre balariile prin care a mers Romania hai s-o lasam mai moale

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
csalb.ro
BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

01 Iul. 2022
Euro (EUR)Euro4.9461
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7286
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9311
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7088
Gram de aur (XAU)Gram de aur273.0029

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro