Abonament gratuit

FLORIN CÎŢU:"Economia României a fost condusă în ultimii trei ani după două bugete, pe modelul Al Capone"

I.M.A.
Politică /

Florin Cîţu (Sursă foto: Twitter)

Florin Cîţu (Sursă foto: Twitter)

Economia României, în ultimii trei ani, a fost condusă după două bugete, unul prezentat în Parlament şi altul pentru finanţarea baronilor locali, exact metoda folosită de Al Capone, care avea un registru pentru Fisc şi unul pentru el, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, transmite Agerpres.

"Cam tot ce am găsit aici a depăşit cele mai pesimiste aşteptări. Mai mult, am aflat că situaţia reală nu era cunoscută şi nu era anticipată nici de partenerii noştri internaţionali. Deci informaţiile care circulau nu erau cele reale. Concluzia este că, în ultimii 3 ani, economia României a fost condusă după două bugete şi aici vă spun foarte responsabil: a fost un buget, cel prezentat în Parlament şi care nu a fost asumat nici de premier nici de ministrul Finanţelor Publice, şi un al doilea buget, care avea toate informaţiile reale, un buget folosit pentru finanţarea baronilor locali şi aşa mai departe. Este exact metoda, şi nu am găsit altă comparaţie, metoda folosită de Al Capone de a avea două registre, un registru pentru fisc şi unul pentru el", a explicat Cîţu.

El a precizat că în această situaţie apar întrebări despre "ce facem cu acest jaf şi cum îl împărţim", respectiv cum va fi împărţit şi cine va plăti.

"E sunt mai nou în politică, ştiţi bine, apar două întrebări aici. Ce facem cu acest jaf şi cum îl împărţim? Pentru că rămânem cu toţii cu întrebarea dacă cei nevinovaţi, cei care nu au participat la acest jaf, trebuie şi ei să plătească sau plătesc doar cei care au beneficiat de pe urma acestui jaf din bani publici. Acesta este o întrebare la care trebuie să răspundem cu toţii. Eu vă voi ajuta sesizând organele competente şi o să vă spun când e cazul", a afirmat Florin Cîţu, informează aceaşi sursă.

Ministrul Finanţelor a declarat că în trei ani PSD a promovat o serie de măsuri economice şi la fiecare măsură economică promovată s-a promis "lapte şi miere", însă nu a fost aşa şi situaţia reală este mult mai gravă.

"O altă concluzie care reiese din această analiză este că totul a fost premeditat. Tot ce s-a întâmplat în aceşti trei ani de zile a fost premeditat. Pe de o parte aveam câteva indicii prin faptul că îşi dădeau tot felul de derogări de la legea responsabilităţii fiscale şi aşa mai departe. Astăzi avem indicii uitându-ne la cum au fost folosiţi banii în buget. Dar un lucru foarte grav, şi asta o spun nu doar ca ministru al Finanţelor, dar ca economist, este că în ultimii trei ani de zile au fost afectate fundamentele economiei româneşti", a menţionat Florin Cîţu.

De asemenea, el a spus că în ultimii trei ani datele în buget au fost schimbate după bunul plac, de multe ori discreţionar.

"O singură concluzie văd aici. Doar pentru a-şi acoperi ilegalităţile pe care le făceau în timpul acestui mandat, iar bugetul naţional a fost transformat dintr-un instrument de susţinerea economiei într-un instrument în slujba partidului. O altă concluzie mai simplă de atât nu pot să găsesc", a spus Florin Cîţu, mai scrie Agerpres.

El a afirmat că rectificările bugetare au fost instrumentul prin care banii erau transferaţi către interesele de partid.

"La începutul anului bugetele păreau că sunt dimensionate ok, erau bani pentru investiţii, erau bani pentru şcoli şi aşa mai departe, rectificările bugetare luau aceşti bani şi îi transferau exact către interesele de partid. Nu se putea face acest lucru fără complicitatea Comisiei Naţionale de Statistică şi Prognoză şi fără câteva artificii contabile care aranjau lucrurile, pe care le-am mai prezentat înainte dar acum avem dovada că s-au făcut. Întotdeauna Dragnea, Vâlcov, Teodorovici ştiau de la începutul anului că banii nu vor ajunge niciodată la investiţii şi erau destinaţi pentru interese de partid. Aici iarăşi este o dovadă că au existat două bugete şi este datoria, obligaţia, celor de la PSD să le explice românilor de ce au făcut acest lucru. În ceea ce mă priveşte, în acest moment studiem posibilitatea sesizării organelor de competenţă penală în legătură cu constituirea unui grup infracţional organizat în domeniul financiar. Aici suntem acum", a declarat Florin Cîţu.

Ministru Finanţelor a precizat că, în domeniul fiscal, cel mai grav lucru a fost derogarea de la responsabilităţii fiscală, iar acesta era un semnal că se va întâmpla ceva, conform sursei citate.

"Discuţia cu Comisia Europeană a arătat clar că nici ei nu ştiau adevărul. Vorbim despre rectificarea pe care o fac acum şi estimările pentru sfârşit de an, şi am vorbit cu ei despre asta. Este clar că nici ei nu aveau informaţiile. Când le-am spus cifrele şi unde cred că ajungem la sfârşitul anului dacă nu facem nimic, m-au compătimit, în primul rând şi în al doilea rând s-au speriat. Dar erau fericiţi că în sfârşit la Bucureşti există un partener de dialog onest", a spus Florin Cîţu.

Opinia Cititorului ( 8 )

 1. Chiparosul Teodorovici va ajunge o mica tufa (eventual, "de Venetia").

  jenant din toate punctele de vedere. cu finantele si bugetarea lor nu se joaca nimeni!! acum am inteles de ce ast ministru sinistru a fost dat afara din sistemul bancar si de la doctorat (de isarescu, dupa cum se itereaza pe canalele media !!).

  Iar ai fumat marijuana, bai Citule?

  Și, din nou atenție, Vasilcoiu face un apel către instituția abilitată în asemenea cazuri, de consum de droguri:

  ”Abia aștept ca DIICOT să își fi făcut datoria și să fi aflat că avem un ministru de Finanțe care se droghează zilnic!”, scrie jurnalistul, completând ”Analizele de sânge vor face lumină, că dau rezultate pe cel puțin 6 luni în urmă!”. 

  1. Daca va fi la volan sau in alta situatie similara. In functia de ministru are imunitate, fumeaza si se drogheaza la birou fara sa fie deranjat. Poate place si la altii din guvernu lui orban.

  De premiul Nobel: se pare ca avem o economie administrata prin doua bugete! Nu cumva era vorba de doua bugete succesive (de ex, 2018 si respectiv 2019)? Chiar doua bugete simultan cu mii de indicatori? Si, nu s-au incurcat in "cifre"? Eu zic sa mai cautam, sa vedem peste ce dam ...

  BAI CIMPANZEULE OLIGOFERN chiar nimeni nu citește aceste RINDURI și sa ți spună după bai uritenia pământului la frizerie și te tunde ca îmi sperii copii și nepoții cu figura asta JALNICA. Voi nici nu știți sa mințiți cum poate sa spună acest GUVERN CORUPT, DISPERAT PUS PRIN PROSTITUȚIE ȘI TRĂDARE, NELEGITIM, cind economia ROMÂNIEI este în creștere, a doua economie din UNIUNEA EUROPEANĂ. HAI SICTIR DROGATULE

  1. nu se vede cresterea.probabil e in bugetul paralel.

  Era de asteptat dezastrul bugetar, specific psd, asa indivizi asa rezultate.

  Acum este evident de ce si-au votat suspendarea raspunderii penale referitoare la corectitudinea datele prezentate in bugetul anului 2019. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie