FLORIN CÎŢU:"Ni se fură forţă de muncă peste graniţă în Ungaria"

S.B.
Miscellanea /

"Ni se fură forţă de muncă peste graniţă în Ungaria"

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, susţine într-o întâlnire cu oamenii de afaceri din Timişoara că "ni se fură forţă de muncă peste graniţă în Ungaria. Cu autobuzul pleacă dimineaţa şi se întorc seara.", informează Hotnews.

În 2006-2007 era aceeaşi problemă cu forţa de muncă în Timişoara, a declarat Florin Cîţu, ministrul Finanţelor Publice, în Timiş.

"Eu am încredere că dumneavoastră (oamenii de afaceri n.r.) veţi găsi soluţii. Atâta timp cât nu vă pune piedici statul, veţi găsi soluţii să atrageţi forţă de muncă. Nu aici e problema. Ştiu că în perioada aceea când lucram în 2007, 2008, 2009 se ducea forţă de muncă din Moldova în România. Nu din Republica Moldova, era aici şi venea aici", a spus el, potrivit Hotnews.

Opinia Cititorului ( 12 )

 1. Hahaha deci numai pe guvernarile de dreapta au plecat oamenii in pribegie,asta arata ce bine guvernati hotilor

  1. Romania 2020 ... cel mai mare exod pe timp de pace.

   Bravo liberali ai vieții!  

   Plecau și medicii daca nu le mareau salariile cei de la PeeSeeDee.  

   Doar știți sa dezbinați oamenii și vreți să dețineți controlul absolut.

    

  Butonul de la DEVESELUL a ruginit ...?????

  Citești Cîțu și te crucești!

  Mai aveam puțin și credeam că hoarde de huni în frunte cu Atilla trec granița și răpesc românii din casele lor ca să-i pună la muncă forțată în Ungaria. Familii despărțite. Vieți distruse. Ce să mai, tragedii și dezastre epice. 

  Când colo ce să vezi. În UE capitalistă, oamenii ce au dreptul la liberă circulație aleg să lucreze la locuri de muncă ce sunt mai bine remunerate. Și Cîțu înțelege că ni se „fură forța de muncă”. Păi măi Cîțule parcă spuneai că ești de dreapta, pro UE și toate cele.  

  Ce aberatie!

  Boss e data cu semnatura si stampila inca de prin 2000 (forta de munca a Romaniei). 

  In tratatele de liber schimb bunuri si servicii (exista o rubrica mara si pentru forta de munca migratoare). 

  Astia bat campii si manipuleaza prostimea! 

  Cititi istoria monetara a lumii; ciciti ciclurile economice a natiilor; cititi (studiati) ciclurile economice in raport cu ciclurile migratoare (forat de munca). 

  Cine nu studiaza trecutul nu are cu sa inteleaga prezentul; toate se intampla cicluc pe diferite forme de fond. 

  Exista relatii de cauzalitate ce dau imulsurile respective! 

  1. Poți recomanda o carte, două, te rog?

   Grunch of Giants by R Buckminster Fuller

   Manias Panics And Crashes a history of financial crises - ch arles Poor Kindleberger 

   Asset And Liquidity During Market Stress 

   Debt the first 5000 years - David Graeber 

   The Wealth Of Nations 1776 Adam Smith 

   Social Cycle - Ranjan Sarkar 

   The economic crisis Moreton Frewen 1888 

   Ce se intampla acum in Romania (pe pament Roman) nu este nou!!! 

   Aceste fenomene migratoare a fortei de munca a fost intalnit mereu si mereu in toate ciclurile istorice cand anumite Imperii economice dominau balantele de tranzactionare (rutele si canalele de liber schimb). 

   Pe vremea Otomanilor Romania (sau taa romaneasca) era obligata sa exporte bunuri si servicii (femei tinere si baieti tineri pentru prostituate de lux in imperiul roman sau pentru cadane si tinerii erau rolati fortat in armata une o parte din ei erau trimisi inapoi in tara ca ambasadori sau subraveghetori). 

   Pe vremea Imperiului Roman Romania era curatata de Aurul de la purtator; tinerii migrau de saracie chiar si pana in Roman din dorinta de o viata mai buna sau de etc forme afaceri sau reusite in viata. 

   Pe timpul imperiului Rus resursele intelectuale, financiare etc erau directionate din Romania (peste 60 de tone de aur lipsesc de pe balanta bancara a natiei) unde oare o fi acest activ furat? La rusi! 

   Unde este in prezent activul principal al Romaniei in acest moment? Ponderea fortei migratoare? 

   Se consuma un activ real pe forme nominale ce vor genera inflatii nominale in piata interna; unde simultan ale ideologii monetare economice incep sa fie aduse in tara; crezand ca deciziile noastre sunt loate prin liber arbitru fara sa intelege relatia pura de cauzalitate. 

   Cauta sa pui intrebari pe "google" iar motorul de cautare iti va afisa carti si documente din librarii online sau institutii mari educationale. 

   Intrebari precum: rata migratiei, istoria monetara a lumii (sau a unul anumit stat), istoria imperiilor (sau a unui anumiti imperiu); psihologia comunicarii, ciclurile tehnologice, ciclurile migratoare (exista tipare bine definite si in regnul animal - noi nu facem exceptie de la legile naturii); ciclul afacerilor; ciclul de expansiune si contractie a bancilor ca pondere in piata, ciclul de uzura idologica a partidelor de la guvernare, ciclul de uzura la locul de munca, ciclul de recirculare a activelor in economie; ciclul de crestere si descrestere a aurului (cresterea avutiei si descresterea a vutiei a natiei respective pana la uzura finala a valutei tranzactionate intern - prin revolutie - razboi civil - etc fenomen de schimbare politico ideologica economica militara tehnologica educationala). 

   Pe baza intrebarilor corecte se nasc si se descopera raspunsuri stravechi. 

   Pe vremea Echiptului se domina rute de tranzactionare, se deplasau forte de munca migratoare din alte zone cucerite economic sau militar, se emiteau obligatiuni si credite pe seama caraora se ridica infrastructura in imperiul respectiv. 

   Pe vremea Romanilor sub ideologia Religiei (cavalerii templieri) se decimau natii si state; se furau active (aur, argint, teritorii, forta de munca, forta de procreere - femei virgine, etc), se schimbau ideologii vechi prin tiranie si forta, se impuneau taxe si blocade comerciale, se instaurau guverne ce se supuneau imperiului economic principal ce domnea in era respectiva. 

   Istoria omenirii, a lumii, este o istorie minunata (in sens de dobandire cunostinte) a modului in care OMUL continua sa perpetueze ciclic si pe trend (trendul populatiei - vezi piramidele populatiei a fiecarei tari) aceleeasi comportamente economice ce sunt intinse pe zeci - sute de ani (din acest motiv prezentul pare mereu nou si haotic; incert, in ceata; nu stim ce ne loveste, nu stim cum sa depasim momente; nu stim sa anticipam corect ciclurile economice de tot felul). 

   PS: eu sunt personajul cu cele mai "cretine" comenturi de pe bursa; ma gasesti mereu si la rubrica "imobiliare" din bursa ro. 

   In perioada 99 - 2000 de ce oare Romania a avut cea mai mare rata de Tineri ce au absolvit Facultati (ca pondere din populatia tanara dar neproductiva inca in societate).

   Culmea ca toti "intelectualii" pe vremea aia concurau pe locuri de munca gen: aranjare pe raft Metro, vanzatori magazin, sau vanzator cartele telefon, sau vanzator shaorma; nu e de mirare ca forma intelectuala (activele umane respective) erau pregatite pentru marea anticipare de deschidere a granitelor comerciale cu etc state europene. 

   State europene ce decadeau in piramida populatiei si decadeau si economic fara o reglare rapita a balantelor prin forta migratoare ieftina dar (scumpa intelectual - cu facultati - educatie superioara) in timp ce trezit migrat in alte tari constatai ca tu cu facultate concurai cu unu cu 10 clase din tara respectiva. 

   Aceste state au beneficiat de active scumpe umane platite ieftin in nominale circulate (banii - in raportul intern al valorii). 

   Reusind simultan sa regleze, sa amane, fiecare soc economic pe seama naivitatii migratoare ce nu mai vedeau o cale de izbanda in tara de unde au plecat. 

   Si culmea exact in tara lor exista cu adevarat crestere reala a valorii in timp ce statele respective incep usor si sigur sa decada. 

   PS: vedeti raportul real salarial intre mai multe state europene si Romania; vedeti acceleratiile reale a valorilor si deceleratiile reala (stagnari sau scaderi in etc forme de active tranzactionate in raport cu alte active tranzactionate). 

   Romania mai are 10 -15 ani pana ingroapa comunismul si alti 20 - 30 de ani de tranzitie sub o alta forma ideologica, economica, tehnoligica militara (da si MILITARA).

   Romania MILITAR este un punct important pe harta EUROPEI, modul in care o sa jucam aceasta carte va ajuta natia sa prospere (sub forma Capitalista - fie ea sociala sau democratica) din nou. 

   Mulțumesc frumos

   Invata sa intelegi forma reala si de fond a "activelor" si "pasivelor".

   Invata sa intelegi ca "Balantele" sunt formate din "ACTIVE" si "PASIVE"; unde o balanta sta peste o alta "balanta".... sub orice forma de fond sau reala; atat economica, ideologica, tehnologica, economica, monetara. 

   CINE DA (a da) CINE PRIMESTE (a primii)! 

   CAT DA CAT PRIMESTE (plusul si minusul sunt inseparabile difera doar rata procentuala intre intre plus si minus pe axul timpului). 

   Asa cum un magnet are Nord si Sud, asa cum o bateri are + si -; intelegand aceste comportamente date de natura, de fizica, de univers, vei intelege mult mai usor relatiile de cauzalitate propagate pe axul timpului. 

   Exista ciclul starii de bine si ciclul depresiei; esista ciclul recuperarii profiturilor si ciclul pierderilor; exista ciclul de crestere a marginalului de economisire si ciclul de descrestere a marginalului de economisire; exista ciclul inflationist pe bursa si ciclu deflationist; exista ciclul de perceptie a modei si ciclul de invechire a modei; exista ciclul de rasvratire asupra doctrinelor si ciclul de adoptare doctrine; exista ciclul de crestere a ponderiei prodctive si ciclu de descrestere a ponderei productive! 

   Toate au o randuiala ciclica si pe tren in natura! 

   Omul nu face exceptie de la legile naturii! 

   Chiar daca intelectual fiind reuseste sa creeze elasticitati (sa amane sau sa grabeasca) pe axul timpului evenimente; la o analiza mai profunda tiparele repetitive se vor observa foarte usor (pentru cine depune efort sa studieze istoria omenirii si a tiparelor economice REALE nu de fond -etc forme doctrine ideologice). 

   Tiparele Reale sunt Nevolile reale ale omului pe axul vietii: un adapost, o familie, mobilitate, libertate,sa aduca etc forma de valoare, sa procreeze, sa acumuleze etc forma de avere, sa ofere, adolescenta, batranete, nastere, deces.

   Aceste cicluri repetitive vor angrena mereu si mereu economiile in directiile potrivite ponderei respective (a piramidei populatiei) cu voiasau fara voia supuneri minoritatii ce se va opune schimbarii respective. 

   alta mizerie politica: -> gabriel-biris-specialist-fisca l-orice-leu-cheltuit-in-plus-a stazi-este-un-leu-imprumutat gasesti pe bursa ro

   Primul coment imi apartine! 

   Rog cititorii sa depuna eforturi suplimentare de analiza si sa nu mai creada tot ce zboara! 

   This Time Is Different: Eight Centuries of Financial Folly

   De Carmen M. Reinhart, Kenneth S. Rogoff 

   De dat asta e diferit! - vechea zicala repetata mereu in fiecare criza economica...  

   In cartea de mai sus se vorbeste si de Romania trecuta.... lectura placuta  

   Atentie la "bail-in". 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Hidroelectrica

Curs valutar BNR

15 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0172
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5274
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4853
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.4568

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro