FLORIN CÎŢU:"Salariul minim va creşte cu 3% în 2021"

S.B.
Macroeconomie / 13 ianuarie

"Salariul minim va creşte cu 3% în 2021"

Guvernul a aprobat astăzi un proiect de hotărâre care prevede indexarea salariului minim brut pe ţară garantat în plată la 2.300 lei, începând cu 1 ianuarie 2021, ceea ce înseamnă o creştere de 3% comparativ cu luna decembrie a anului trecut, a precizat premierul Florin Cîţu, informează news.ro.

Şeful Executivului a adăugat că Guvernul a avut în primă lectură proiectul de lege privind stabilirea măsurilor de protecţie socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, care va merge la minister pentru avizare şi apoi în Parlament, fiind vorba despre o transpunere de directivă.

"Un proiect de hotărâre prin care se stabileşte salariul minim pentru 2021. Ştiaţi deja la 2.300 lei. Ştiu că au fost discuţii în spaţiul public dacă poate să fie aplicat de la 1 ianuarie. Bineînţeles că poate fi aplicat de la 1 ianuarie, pentru că în februarie se plătesc salariile pentru luna ianuarie. Deci este destul timp şi astfel salariul minim va creşte în 2021 cu 3%, aşa cum am anunţat, peste rata inflaţiei în 2020 şi peste estimarea ratei inflaţiei din 2021, păstrând puterea de cumpărare a românilor", a afirmat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de Guvern.

"Prin prezentul act normativ se propune ca salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată să fie majorat la 2.300 lei lunar începând cu data de 1 ianuarie 2021, ceea ce reprezintă o creştere de 3% faţă de luna decembrie 2020. În anul 2020 tariful orar este de 13,327 lei/oră pentru un program complet de lucru de 167,333 ore, iar în anul 2021 tariful orar este de 13,583 lei/oră pentru un program complet de lucru de 169,333 ore. La stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată pentru anul 2021 la valoarea de 2.300 lei s-a avut în vedere o formulă de calcul care ia în considereare rata inflaţiei de 2,2 % şi 0,8 % creşterea reală a productivităţii muncii pe persoană pentru anul 2020", potrivit notei de fundamentare a hotărârii de Guvern.

De asemenea, de la 1 ianuarie 2021, pentru personalul încadrat pe funcţii pentru care se prevede nivelul de studii superioare, cu vechime în muncă de cel puţin un an în domeniul studiilor superioare, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, sumă stabilită în bani care nu include sporuri şi alte adaosuri, se menţine la suma de 2.350 lei lunar, mai arată sursa citată.

Premierul a mai spus că în primă lectură a fost un proiect de lege în şedinţa Guvernului în ceea ce priveşte consumatorul vulnerabil.

"A mai fost un proiect de lege în primă lectură în ceea ce priveşte consumatorul vulnerabil. Acest proiect de lege merge la minister pentru avizare si după aceea va merge în Parlament. Este o transpunere de directivă. Acestea au fost de fapt elementele principale ale şedinţei de Guvern de astăzi", a explicat Cîţu, potrivit news.ro.

Opinia Cititorului ( 8 )

 1. Pana ci Ceausescu in ultimele clipe a fost mai darnic...el mai dadea 100 de lei, ciuma PNL vede inflatie doar 2,2% si da 70 lei...Ceausescu dadea 100 de lei si platise 10 miliarde dolari datorie, ciuma galbena da 70 de lei si a facut intr-un an datorie 34 miliarde euro

  Scartzule, puscaria te manaca. Imprumuturi si atat, prostimea sufera, fugi de la Victoria cu Tzuranul tau cu tot, va fi foarte rau, Scartzule...

  1. Dottore, dottore mio cazzo in tuo amore....

  de la prim-ministru mesaj pentru Vlad Tepes; am vorbit cu Plavanu si a zis ca te asteapta la Mariott in spate cu un pluton de baieti ca poate nu te saturi numai de la el....

  3% la un salariu de mizerie e o sumă infimă, nici n-ar trebui menționată.

  Citule, dobitoc nesimtit care te crezi liberal.

  Nu esti liberal pentru ca daca ai fi fost, nu ai fi marit salariul minim. Ai fi lasat piata sa dicteze ce salariu sa plateasca. Dar tu esti un fariseu netrebnic, un mitoman. Si un pesedist deghizat. Un securist SIE. Asta esti. 

  Nu esti liberal pentru ca nu respecti contractul social al maririi punctului de pensie. Dobitocule, noi cei care investim luna de luna in cumpararea de puncte de pensie, vrem sa vedem ca respecti LEGEA, dobitocule. Daca erai liberal, ai fi inteles ca statul roman are un contract cu cetatenii romani, pensionari si viitori pensionari. Punctul de pensie se majoreaza din ianuarie cu rata inflatiei + 50% din cresterea salariului mediu. Adica 3% + vreo 3.5%. Trebuia sa iti onorezi contractul social si sa maresti punctul de pensie cu 7% din ianuarie. 

  Asta daca erai liberal. Dar tu esti doar un mitoman, un nesimtit, un HOT ordinar. 

  1. Daca erai liberal Citzule, ai fi inteles ca daca nu iti onorezi prospectul contractului social, inseamna ca tu bagi statul in faliment, catzule. Nesimtitule. Mars afara, hot ordinar.

  matzule

  ti-am mai recomandat si ma repet; PLEACA CAT MAI AI TIMP 

  altfel vei sfarsi tragic! 

  oricum performanta ta negativa a intrat deja in cartea recordurilor 

  pana si pe cei care te-au propulsat ii uimesti cu dimensiunea nelimitata a prostiei care te caracterizaeaza in probabil vei scapa de unghii una cate una

  urmeaza restul! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
ELECTRICA FURNIZARE S.A.
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
E.ON

Curs valutar BNR

27 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8745
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0189
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5279
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5210
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.4625

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
conferintemedicale.ro
The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro