Florin Jianu, CNIPMMR: "Modificările fiscale privind microîntreprinderile trebuie aplicate de la începutul anului viitor"

G.M.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 20 septembrie

Florin Jianu, CNIPMMR: "Modificările fiscale privind microîntreprinderile trebuie aplicate de la începutul anului viitor"

English Version

Modificările fiscale privind microîntreprinderile trebuie implementate doar de la 1 ianuarie 2024, a declarat, ieri, Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, în deschiderea şedinţei Colegiului de conducere al CNIPMMR, precizând că poziţia IMM-urilor va fi prezentată şi la şedinţa de astăzi a Consiliului Naţional Tripartit.

Florin Jianu a spus: "Avem câteva linii roşii peste care nu putem trece cu privire la acest proiect de lege. În primul rând dorim aplicarea principiului de la mare la mic, adică să înceapă reforma statului, aşa cum a cerut Comisia Europeană, după care să vedem că multinaţionalele şi companiile mari plătesc taxe adecvate în această ţară şi abia apoi să avem impozitarea microintreprinderilor. Reformele şi modul în care arată mai lasă loc de îmbunătăţiri, dar e bine că începem un drum de pe care nu ne mai putem întoarce. Apoi, nimic din impozitare nu se poate aplica de la 1 octombrie, ci de la 1 ianuarie, deoarece dorim ca firmele să aibă un calendar privind anul fiscal viitor. Din păcate, în ultimii ani vorbim despre termene din ce în ce mai scurte, ceea ce nu este de acceptat pentru mediul de afaceri. Haideţi să facem un sistem de impozitare pe 10, 20 sau 30 de ani. Ştim că impozitarea e atributul statului, dar sutele de modificări ale Codului Fiscal făcute anual, nemulţumesc pe toată lumea".

Preşedintele CNIPMMR a precizat că, în privinţa impozitării microîntreprinderilor, a mai existat impozitul de 3%, înaintea introducerii impozitului actual de 1%, dar că nu a existat niciodată "acest şir nesfârşit de condiţionări privind aplicarea cotei de impozit" şi de aceea solicită Guvernului să renunţe la condiţionalităţile respective.

O alta linie roşie pentru CNIPMMR este majorarea TVA de la 9% la 19% pentru HoReCa, măsură care, potrivit lui Florin Jianu, "înseamnă omorârea acestui sector de activitate", în condiţiile în care în Bulgaria TVA este de 9% în domeniul respectiv, iar în Germania există patru cote de TVA pentru HoReCa şi turism.

Preşedintele CNIPMMR s-a mai declarat nemulţumit şi de intenţia Guvernului de a transforma într-o sumă de bani voucherele de vacanţă şi tichetele de masă şi consideră că o astfel de măsură ar contraveni scopului acestor programe şi nu ar avea niciun efect pozitiv în economie.

Reprezentantul antreprenorilor consideră că motivarea de către unii miniştri a luării acestor măsuri fiscale prin prisma pierderii fondurilor europene nu este demnă de luat în considerare atât timp cât ţara noastră nu atras niciun euro din alocările pe cadrul financiar european multianual 2021-2027 şi nici nu s-a deschis vreun apel de proiecte din cele 490 anunţate la finalul anului trecut de coaliţia de guvernare.

Opinia Cititorului ( 2 )

 1. era mai buna postarea care nu se posteaza:

  AUR si violul minorei! 

  4 Handraiala AUR au imbatat o tanara de 17 ani di au zis sa fie si ei “barbati” … sa “dea” la ea… ca parlamentari “barbati” ce sunt… 

  Scarbe de oameni…  

  Astia ne prezinta tara? 

  Astia ? 

  AUR = Calt Troian PSD…  

  s c c r e t 

  schimbam codul fiscal precum ciorapii in fiecare zi.

  Este neconstitutional ceea ce face guvernul cu schimbarea codului fiscal si intrarea lui in viguare imediat adica nu dupa minim 6 luni cum spune la lege.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Energia în priză
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Apanova
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Oct. 2023
Euro (EUR)Euro4.9752
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7387
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1570
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7500
Gram de aur (XAU)Gram de aur277.7786

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb