FLORIN SPĂTARU:"Există contracte asigurate pe furnizare de gaz pentru sectoarele industriale şi pentru energie"

S.B.
Politică / 6 octombrie

"Există contracte asigurate pe furnizare de gaz pentru sectoarele industriale şi pentru energie"

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, afirmă că ministerul pe care îl conduce şi Guvernul s-au implicat în relaţia dintre furnizorii de energie şi gaz şi companiile industriale mari consumatoare de energie, în aşa fel încât să nu existe blocaje, informează news.ro.

"Pot să vă spun că, în acest moment, semnalele pe care le am sunt pozitive, sunt contracte asigurate pe furnizare de gaz pentru sectoarele industriale, şi pentru energie, dar urmează să vedem cum vom crea o strategie pe termen lung pentru asigurarea acestor contracte", anunţă ministrul Economiei.

"Economia românească are nevoie de sprijin în acest moment poate chiar mai mult decât în anii anteriori, pentru că aceste crize suprapuse practic au afectat foarte mult capacitatea acestor companii de a absorbi şocurile economice. Dar economia românească nu e diferită faţă de economia europeană", a afirmat ministrul Economiei, joi, într-o conferinţă de presă la Târgovişte.

Florin Spătaru a subliniat, în acest context, că la nivel european multe companii regândesc planurile de dezvoltare şi reduc capacităţi de producţie pe fondul noilor realităţi: întreruperi pe lanţul de aprovizionare, lipsa unor materii prime, criza energetică şi războiul din Ucraina.

"Haideţi să spunem lucrurilor pe nume: dacă nu vom avea locuri de muncă, nu putem să susţinem toate lanţurile ulterioare şi tocmai de aceea trebuie să insistăm, şi voi face lucrul ăsta, să venim cu măsuri clare, pragmatice, aplicate, pentru retenţia acestor sectoare critice şi aici vorbim de sectoarele energointensive, industria metalurgică, industria aluminiului, materiale de construcţii, industria cimentului, industria sticlei şi a hârtiei, care sunt mari consumatoare energetice. Ministerul Economiei joacă în acest moment un rol important în discuţiile privind asigurarea contractelor de energie şi de gaz. Am avut mai multe întâlniri la Ministerul Economiei şi în cadrul Guvernului pentru a putea debloca relaţia dintre furnizori, producători şi consumatori, vorbim de sectorul industrial. Pot să vă spun că, în acest moment, semnalele pe care le am sunt pozitive, sunt contracte asigurate pe furnizare de gaz pentru sectoarele industriale, şi pentru energie, dar urmează să vedem cum vom crea o strategie pe termen lung pentru asigurarea acestor contracte", a adăugat ministrul Economiei.

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9211
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6615
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9963
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7073
Gram de aur (XAU)Gram de aur268.9159

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro