FLORIN SPĂTARU, MINISTRUL ECONOMIEI: "Putem dezvolta capabilităţi pentru industria aeronautică şi să devenim un jucător important la nivel european şi la nivel regional"

G.D.
Miscellanea / 13 mai

"Putem dezvolta capabilităţi pentru industria aeronautică şi să devenim un jucător important la nivel european şi la nivel regional"

Florin Spătaru, ministrul economiei, se află astăzi, 13 mai 2022, într-o deplasare în judeţul Dolj, în cadrul căreia a efectuat o vizită oficială la una dintre companiile din subordine, Avioane Craiova S.A., societate din industria de apărare, care are ca obiect de activitate proiectare şi producţia de avioane militare, servicii pentru aviaţia civilă, reparaţii aeronautice, conform unui comunicat remis redacţiei.

"În urmă cu ceva timp am fost în vizită la câteva companii private din industria aeronautică, din judeţul Bacău. Astăzi vizităm o companie de stat, Avioane Craiova. Vreau să reiterez ideea pe care am lansat-o la Băcău: Industria aeronautică românească are un viitor! România are tradiţie în construcţia de avioane şi îmi doresc să reiniţializăm cercetarea/dezvoltarea în domeniul aeronauticii, astfel încât să avem un produs românesc. Putem avea industrie de apărare în România, putem dezvolta capabilităţi pentru industria aeronautică şi să promovăm acest sector şi să devenim un jucător important la nivel european şi la nivel regional", a spus Florin Spătaru, ministrul economiei.

Potrivit sursei citate, la Avioane Craiova, ministrul economiei a vizitat Secţia Structuri Aeronautice şi Procese Speciale şi a Secţiei Montaj şi Întreţinere Aeronave, unde a discutat cu o parte dintre angajaţi despre condiţiile de muncă şi despre activitate. De asemenea, demnitarul a participat atât la prezentarea statică aeronavei IAR-99 Şoim, cât şi la o demonstraţie de zbor a aeronavei, care a avut loc la Aeroportul din Craiova, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
infinitumcosmetics.ro
fabricadeceai.ro

Curs valutar BNR

23 Mai. 2022
Euro (EUR)Euro4.9472
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6322
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7915
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8254
Gram de aur (XAU)Gram de aur277.6524

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro