FLORIN SPĂTARU:''România a ieşit din starea de alertă, însă continuă să se confrunte cu o criză economică creată de conflictul militar dintre Ucraina şi Republica Rusă''

G.U.
Politică / 11 martie

''România a ieşit din starea de alertă, însă continuă să se confrunte cu o criză economică creată de conflictul militar dintre Ucraina şi Republica Rusă''

România continuă să se confrunte cu o criză economică creată de conflictul militar dintre Ucraina şi Republica Rusă, care s-a adăugat peste o presiune deja resimţită de industrie din cauza creşterii preţurilor la energie, a declarat astăzi ministrul Economiei, Florin Spătaru.

"România a ieşit din starea de alertă, însă continuă să se confrunte cu o criză economică creată de conflictul militar dintre Ucraina şi Republica Rusă, care s-a adăugat peste o presiune deja resimţită de industrie din cauza creşterii preţurilor la energie. În cadrul task force-ului organizat la Ministerul Economiei la care au participat principalele ramuri industriale direct afectate de izbucnirea conflictului militar de la graniţa noastră, am reuşit să conturăm o imagine în concordanţă cu nevoile reale din piaţă, astfel încât să putem acţiona aplicat şi să venim în sprijinul acestora", a declarat ministrul Florin Spătaru, citat, astăzi, într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Economiei.

Ministerul Economiei, prin intermediul Direcţiei Politici Industriale şi Competitivitate, a organizat joi o primă întâlnire în cadrul unui task force cu reprezentanţi din sectoarele industriale cu aport semnificativ la PIB-ul României, impactate de conflictul militar dintre Ucraina şi Federaţia Rusă, atât din perspectiva sancţiunilor impuse cât şi din perspectiva imposibilităţii asigurării fluxului de produse la trecerile de frontieră.

"Industria auto a semnalat blocaje în importurile pentru o serie de piese esenţiale pentru producţia de autoturisme pe care până acum le-a achiziţionat de pe piaţa din Federaţia Rusă, dar şi din Ucraina. De asemenea, reprezentanţii industriei au semnalat şi blocaje de transport marfă în portul Constanţa. În acest context, am considerat oportună includerea la una dintre întâlnirile viitoare din cadrul task force-ului şi participarea Autorităţii Vamale Române pentru discuţii aplicate despre condiţiile de import din state UE şi non-UE. Cea mai acută problemă rămâne, însă, creşterea preţului la energie electrică şi gaze pentru marii consumatori, iar măsurile de sprijin din partea Guvernului sunt imperioase", a precizat Florin Spătaru, ministrul economiei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. E de vină planeta Marte

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
csalb.ro
BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

01 Iul. 2022
Euro (EUR)Euro4.9461
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7286
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9311
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7088
Gram de aur (XAU)Gram de aur273.0029

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro