Abonament gratuit
Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

Flying-V, aeronava eficientă energetic, a zburat pentru prima dată

J.P.
Miscellanea /

Flying-V, aeronava eficientă energetic, a zburat pentru prima dată

Modelul la scară redusă al Flying-V, aeronava eficientă energetic a viitorului, a zburat pentru prima dată. În urmă cu un an şi jumătate, KLM şi TU Delft au anunţat că vor proiecta Flying-V, un concept de zbor inovator, iar după teste extinse în tunele aerodinamice şi la sol modelul a fost finalizat. Reprezentanţii companiei KLM Royal Dutch Airlines anunţă că primul zbor de test a fost un real succes, conform unui comunicat trimis redacţiei.

Luna trecută, o echipă de cercetători, ingineri şi un pilot de dronă de la TU Delft au călătorit la o bază aeriană din Germania pentru a efectua primul zbor de încercare.

Pieter Elbers, Preşedinte şi CEO al KLM: "Am fost foarte curioşi cu privire la caracteristicile de zbor ale Flying-V. Designul aeronavei se integrează perfect în iniţiativa noastră Fly Responsilly, care reprezintă toate eforturile noastre de sustenabilitate. Dorim un viitor sustenabil pentru aviaţie şi inovaţia face parte din acest proces. KLM a fost printre primele trei cele mai sustenabile companii aeriene la nivel mondial în Dow Jones Sustainability Index pentru mulţi ani la rând. Dorim să continuăm cu aceste demersuri în viitor. Prin urmare, suntem foarte mândri că am reuşit să realizăm acest lucru împreună într-o perioadă atât de scurtă de timp".

Flying-V cuprinde o abordare cu totul diferită a designului aeronavelor, pentru susţinerea unui zbor sustenabil pe distanţe lungi în viitor. Designul aeronavei integrează cabina pasagerilor, cala de marfă şi rezervoarele de combustibil în aripi, creând o formă spectaculoasă în V. Conform calculelor, forma aerodinamică îmbunătăţită şi greutatea redusă a aeronavei vor reduce consumul de combustibil cu 20% în comparaţie cu cea mai avansată aeronavă de astăzi.

KLM a prezentat macheta aeronavei pentru prima dată în timpul aniversării de 100- de ani a companiei, în octombrie 2019. Mai mulţi parteneri sunt acum implicaţi în proiect, inclusiv producătorul Airbus.

Pieter Elbers, Preşedinte şi CEO KLM: "Nu putem transforma sectorul aviaţiei într-unul sustenabil pe cont propriu, de aceea este important să lucrăm împreună pentru un viitor mai responsabil. Colaborarea cu partenerii noştri şi schimbul de cunoştinţe va aduce schimbări reale industriei aeronautice. De aceea vom dezvolta în continuare conceptul Flying-V cu toţi partenerii. Următorul pas va fi de a zbura Flying V pe combustibil sustenabil".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

21 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1135
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5487
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3705
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.6485

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie