FMI:Franţa trebuie să înceapă anul viitor să ţină sub control finanţele publice

F.D.
Internaţional / 21 noiembrie 2022

Franţa trebuie să înceapă anul viitor să ţină sub control finanţele publice

Franţa ar trebui să înceapă anul viitor să ţină sub control finanţele publice, pentru a se asigura că datoria nu va continua să crească, se arată într-un raport al Fondului Monetar Internaţional (FMI), transmite Reuters, conform Agerpres.

Într-un comunicat publicat luni după vizita anuală a echipei FMI, instituţia financiară internaţională a apreciat că Franţa a atenuat cu succes impactul economic al şocului provocat de preţul energiei prin îngheţarea preţurilor la gaze şi electricitate, transferuri de numerar şi reducerea preţului la combustibil.

Dar măsurile vor costa peste 2% din PIB în 2021-2022 iar FMI consideră că Executivul ar trebui să se concentreze mai mult pe intensificarea renunţării la controlul preţurilor în timp ce majorează ajutorul direcţionat către cei mai puternic afectaţi.

Guvernul francez se aşteaptă să menţină anul viitor deficitul bugetar nemodificat, la 5% din PIB, dar FMI susţine că ar trebui încercată reducerea deficitului şi recomandă rigoare fiscală.

Pe termen mediu, Fondul Monetar Internaţional se aşteaptă la scăderea deficitului, dar acesta va rămâne totuşi deasupra nivelurilor care ar stabiliza povara datoriei, adâncind diferenţa faţă de alte state din Europa.

FMI consideră că eforturile de a ţine sub control finanţele publice ar trebui să se concentreze pe reducerea majorării cheltuielilor şi pe reforme structurale, cum ar fi o reformare a sistemului de pensii şi a ajutoarelor de şomaj, planificate de Guvernul francez.

De asemenea, FMI a menţinut nemodificate previziunile privind evoluţia economiei franceze, care ar urma să înregistreze un avans de 2,5% în 2022 şi de 0,75% în 2023.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

07 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9022
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5747
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9405
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4884
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3601

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro