Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

FMI propune înfiinţarea unui fond de rezervă pentru zona euro

V.R.
Ziarul BURSA #Jurnal de criză /

Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde, a propus, ieri, crearea unui "fond pentru zile negre" în zona euro, menit să protejeze statele membre în caz de viitoare crize economice, conform Reuters.

În opinia oficialului FMI, acest fond ar urma să fie alimentat de contribuţiile anuale venite de la statele din zona euro în perioadele favorabile. În schimb, statele din zona euro ar urma să primească transferuri de la acest fond în perioadele de criză. În circumstanţe extreme, ţările ar putea să împrumute bani de la acest fond şi să îşi ramburseze împrumuturile cu contribuţii viitoare. Însă transferurile de la acest fond ar trebui să fie condiţionate de respectarea de către state a normelor fiscale europene, conform directorului FMI.

Lagarde a recomandat ca ţările să plătească o primă în perioadele favorabile pe baza beneficiilor pe care le-au primit în perioadele nefav­orabile.

Într-un discurs susţinut la Berlin, Christine Lagarde a salutat evoluţia economiei globale, dar a subliniat că există "forţe puternice" care ameninţă economia, precum expansiunea populismului şi protecţionismul.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. ar fi trebuit deja sa existe acest fond. totusi vorbim de FMI, nu?

    mare ti-e garadina Doamne!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS