FNGCIMM a acordat garanţii de peste 46 de miliarde lei prin IMM Invest Plus

F.D.
Bănci-Asigurări / 26 septembrie

FNGCIMM a acordat garanţii de peste 46 de miliarde lei prin IMM Invest Plus

Peste 71.000 de garanţii în valoare de 46,4 miliarde de lei au fost acordate de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM), în perioada 2020 - 2023 prin Programul IMM Invest Plus, potrivit datelor prezentate de Dumitru Nancu, directorul general al FNGCIMM şi vicepreşedintele Asociaţiei Europene a Instituţiilor de Garantare (AECM), în cadrul unei reuniuni internaţionale organizată în Germania, la Frankfurt pe Main, relatează Agerpres.

"FNGCIMM, în calitate de membru al AECM, a prezentat un status al Programului IMM Invest Plus cu focus pe agricultură, derulat pe Cadrul Temporar de Criză Ucraina (Agro IMM Invest). Am fost deosebit de încântat să constat că amploarea programului IMM Invest Plus, eficienţa FNGCIMM ca instrument de garantare al statului şi rezultatele implementării, au fost apreciate la nivelul european. A fost remarcată creşterea accelerată a garanţiilor pe care le-am acordat începând cu anul 2020, în principal prin programele guvernamentale IMM Invest şi IMM Invest Plus. Rezultatul implementării acestor programe în perioada 2020-2023, transpus într-un număr de peste 71.000 de garanţii, în valoare de peste 46,4 miliarde lei, cu finanţări susţinute de peste 54,8 miliarde lei, reprezintă un record european. Pentru a confirma ca nu sunt rezultate obţinute doar în contextul crizelor suprapuse, am asumat lansarea unor viitoare programe de garantare, a proiectelor, generic considerate "verzi", conforme cu tendinţele, regulamentele şi programele europene", a declarat Nancu.

Potrivit unui comunicat de presă al FNGCIMM, oficialul român a abordat, asemănător cu poziţiile reprezentanţilor Poloniei, Ungariei şi Bulgariei, situaţia dificilă a fermierilor şi a procesatorilor români, ca efect de distorsiune a pieţei produselor agricole, în condiţiile actuale ale războiului din Ucraina.

O delegaţie a FNGCIMM S.A - IFN a participat, în perioada 21 - 22 septembrie, la Frankfurt pe Main, Germania, la reuniunea organizată de AECM. Cei peste 45 de participanţi din 15 ţări, au dezbătut problematica complexă a instrumentelor de finanţare şi schemelor de susţinere dedicate spaţiului rural, Politica Agricolă Comună, regulamentele şi programele europene din zona de finanţare în sectorul agricol.

Reuniunea din Germania a cuprins şi o sesiune de schimburi de bune practici şi informaţii privind programele derulate de membrii participanţi din Germania, Italia, Polonia şi Ungaria, fiind abordate şi alte teme de interes, cum ar finanţarea agriculturii şi a zonelor rurale în Germania, precum şi prezentarea băncii de dezvoltare poloneză - BGK.

De asemenea, au fost propuse strategii de investiţii în noua Politică Agricolă Comună - PAC, cu exemple din Ungaria, Polonia şi Italia, au fost expuse regulile ajutorului de stat în domeniul agricol, susţinerea prin Invest EU a sectorului agricol, suportul financiar pentru tinerii agricultori prin componente de granturi.

În cadrul sesiunii au participat alături de membrii AECM, reprezentanţi ai Băncii Mondiale, ai Comisiei Europene, dar şi ai unor importante instituţii financiare şi bănci de dezvoltare din Germania, Polonia şi Ungaria.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Electromagnetica
danescu.ro
domeniileostrov.ro
arsc.ro
raobooks.com
boromirmarket.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9677
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6059
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2613
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7949
Gram de aur (XAU)Gram de aur300.4044

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

cofetariiledelice.ro
avon.ro
dtoys.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb