FNGCIMM a aprobat primele solicitări de garantare în baza IMM Prod şi Garant Construct

S.B.
Miscellanea / 9 iunie

FNGCIMM a aprobat primele solicitări de garantare în baza IMM Prod şi Garant Construct

FNGCIMM a aprobat primele solicitări de garantare în baza Programelor IMM PROD şi GARANT CONSTRUCT iar IMM INVEST a atins deja 10.000 de garanţii în 4 luni.

Resursele importante alocate de FNGCIMM SA IFN pentru derularea activitatii de garantare în cadrul Programelor IMM INVEST, AGROIMMINVEST, IMM Prod şi GARANT CONSTRUCT şi buna organizare a activităţii înregistrează primele rezultate dar, întrucât actualele scheme de ajutor de stat derulate de FNGCIMM în numele şi contul statului român expiră la 30 iunie 2022, facem un apel la mobilizarea întregului mediu antreprenorial şi la reprezentanţii unităţilor administrative teritoriale eligibile, pentru a accesa aceste programe şi a beneficia de granturi, garanţii de stat şi subvenţii de dobânzi şi comisioane, pentru dezvoltarea proiectelor de investiţii, a afacerilor pe care le administrează sau a localităţilor pe care le reprezintă.

Primii 880 de antreprenori s-au înscris prin platforma www.imminvest.ro în Programele GARANT CONSTRUCT şi IMM PROD iar primele garanţii au fost acordate la o distanţă de numai câteva zile de momentul aprobării celor două scheme de ajutor de stat de către Comisia Europeană.

Antreprenorii au solicitat 1236 de credite de investiţii şi capital de lucru cu o valoare de 2,1 miliarde lei în cadrul Programului IMM PROD şi de 1,5 miliarde lei pentru Programul GARANT CONSTRUCT.

Platforma va rămâne deschisă numai până la data de 30 iunie 2022 astfel că atât timpul disponibil pentru înscrierea pe platforma www.imminvest.ro cât şi plafoanele disponibile sunt extrem de limitate motiv pentru care reiterăm îndemnurile adresate potenţialilor noştri clienţi de a finaliza cât mai curând documentaţiile necesare înscrierii.

IMM PROD şi GARANT CONSTRUCT au un plafon total al garanţiilor de 4 miliarde de lei şi pot fi accesate atât de IMM-uri cât şi de unităţile administrativ teritoriale, după înscrierea în portalul www.imminvest.ro, prin cele 21 de bănci finanţatoare înscrise în Program.

Bugetul schemei de ajutor de stat aferent Programului IMM PROD este de 268.544.792 lei, aproximativ 54,25 milioane euro, iar plafonul total al garanţiilor care pot fi acordate în 2022 este de 1,5 miliarde lei.

GARANT CONSTRUCT are un buget în valoare de 495.572.822 lei, aproximativ 99,11 milioane euro, cu un plafon total al garanţiilor pentru 2022 de 2,5 miliarde lei.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0469
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1652
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6367
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7253

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro