FNGCIMM a încheiat cu succes Programul IMM INVEST România

F.D.
Companii / 1 iulie

FNGCIMM a încheiat cu succes Programul IMM INVEST România

FNGCIMM a închis cu succes Programul IMM INVEST ROMANIA, cel mai mare program dedicat IMM -urilor din ultimii 30 de ani. Toate solicitările de garantare de către IMM-urişiînregistrateînportalulwww.imminvest.ro au fost soluţionate până la ora 19.00 a ultimei zile de valabilitate a programului, gradul de absorbţie a plafoanelor de garantare alocate în anul 2022 fiind de 120%, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, IMM INVEST ROMÂNIA a fost principalul program guvernamental lansat încă de la debutul pandemiei COVID 19, în data de 24 aprilie 2020, fiind dedicat întreprinderilor mici şi mijlocii pentru a le asigura accesul la credite bancare cu garanţii de stat şi costuri de finanţare subvenţionate.

Bilanţul celor doi ani de implementare a IMM INVESTînregistrează60.000 de garanţii acordate, în valoare de 33 miliarde lei, care au susţinut credite de 40 de miliarde. În urma acestei injecţii de capital în economie, un milion de locuri de muncă au fost salvate.

Prin publicarea în Monitorul Oficial, în data de 1.07.2022 aOUG. 99 /2022, pentru aprobarea schemei de ajutor de stat IMM INVEST PLUS şi a componentelor acesteia - IMM INVEST ROMÂNIA, AGRO IMM INVEST, IMM PROD, GARANT CONSTRUCT,INNOVATION şi RURAL INVEST, parteneriatul dintre Guvernul României, FNGCIMM, IMM-uri şi întregul sistem financiar - bancar va continua, în vederea finanţării economiei şi a mediului antreprenorial în circumstanţele excepţionale create de manifestarea la nivel global a efectelor generate de criza provocată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

Astfel, Guvernul României a decis continuarea măsurilor de ajutor de stat sub forma garanţiilor şi creditelor cu dobândă finanţată de la bugetul de stat, care vor permite accesul la lichiditate companiilor afectate direct sau indirect de efectele invaziei, în baza Cadrului temporar pentru măsuri de ajutor de stat de sprijinire a economiei, adoptat de Comisia Europeană în data de 23 martie 2022.

Noul program IMM INVEST PLUS urmează să fie lansat în data de 1 august 2022 şi va rămâne deschis, conform prevederilor Cadrului temporar pentru acordarea ajutoarelor de stat, până în data de 31 decembrie 2022.

Asigurăm în continuare, IMM-urile şi partenerii bancari, că echipa FNGCIMM va asuma cu acceaşi responsabilitate şi va implementa cu aceeaşi eficienţă şi dedicare noul program de garantare, importanţa accesului la credite bancare, la garanţii financiare şi la ajutoarele de stat fiind esenţiale în această perioadă de criză pentru antreprenori si pentru tot mediul economic, în ansamblul său, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

10 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.9132
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8027
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0576
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8083
Gram de aur (XAU)Gram de aur277.1595

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro