Abonament gratuit
Videoconferinţa “Digitalizarea României şi tehnologia 5G”Videoconferinţa “Digitalizarea României şi tehnologia 5G”

Focar de COVID-19 la fabrica Alpin 57 Lux din Sebeş

S.B.
Miscellanea /

Focar de COVID-19 la fabrica Alpin 57 Lux din Sebeş

Un focar de coronavirus a fost depistat, azi, la fabrica de îngheţată Alpin 57 Lux din Sebeş, unde 27 de angajaţi au fost diagnosticaţi cu COVID-19. Până acum au fost testate 64 de persoane, iar alte 200 urmează să facă testele, au anunţat reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică. Ei spun că principala cauză a izbucnirii focarului este că angajaţii nu au purtat echipament de protecţie, deşi au primit, potrivit hotnews.

Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, a declarat, la Digi 24, că 27 de angajaţi au fost confirmaţi cu coronavirus, fiind contacţi ai unui alt caz. El a precizat că până acum au fost testaţi 64 de angajaţi, iar alţi 200 urmează să facă duminică testele pentru coronavirus.

"Sunt angajati ai unui operator economic şi provin din mai mute localităţi (...) Principala cauză este nepurtarea echipamentului de protecţie, deşi angajatorul le-a pus la dispoziţie", a spus directorul DSP Alba.

Direcţia de Sănătate Publică a anunţat, printr-un comunicat de presă, că a făcut două anchete - una epidemiologică şi una a inspectorilor sanitari, asa cum prevede legislaţia.

Conform sursei citate, angajaţii cu COVID au fost transportaţi la spitale, iar activitatea companiei a fost suspendată până la finalizarea anchetelor şi a acţiunilor de igienizare generală şi dezinfecţie în unitate.

DSP Alba a mai transmis că fabrica a fost amendată cu 10.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor igienico-sanitare.

"Totodată, specialiştii epidemiologi au stabilit ca principală cauză a infectărilor nepurtarea echipamentelor de protecţie de către angajaţii unităţii, deşi angajatorul le-a pus la dispoziţie şi au fost instruiţi în acest sens. Rugăm populaţia să evite panica, specialiştii iau ca de fiecare dată măsuri ferme şi imediate având ca scop protejarea sănătăţii publice", adaugă sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie