Fondatorul companiei Patagonia a donat întreaga companie, evaluată la 3 miliarde de dolari

F.D.
Companii / 16 septembrie 2022

Fondatorul companiei Patagonia a donat întreaga companie, evaluată la 3 miliarde de dolari

Fondatorul companiei Patagonia, Yvon Chouinard, soţia sa şi cei doi copii ai lor îşi cedează dreptul de proprietate asupra producătorului de îmbrăcăminte pe care l-au înfiinţat acum 50 de ani, dedicând toate profiturile companiei proiectelor şi organizaţiilor care vor proteja natura şi biodiversitatea şi vor lupta împotriva crizei climatice, transmite CNBC, conform News.ro.

Compania valorează aproximativ 3 miliarde de dolari, potrivit New York Times.

Într-o scrisoare referitoare la decizie, publicată miercuri pe site-ul Patagonia, Choiunard a scris despre "re-imaginarea capitalismului" şi a spus:

"Deşi facem tot posibilul pentru a aborda criza de mediu, nu este suficient. Trebuia să găsim o modalitate de a investi mai mulţi bani în lupta împotriva crizei, păstrând în acelaşi timp intacte valorile companiei. O opţiune a fost să vindem Patagonia şi să donăm toţi banii. Dar nu puteam fi siguri că un nou proprietar ne va păstra valorile sau va menţine echipa noastră de oameni din întreaga lume. O altă cale a fost să listăm compania la bursă. Ce dezastru ar fi fost asta. Chiar şi companiile publice cu intenţii bune sunt supuse unei presiuni prea mari pentru a crea câştiguri pe termen scurt în detrimentul vitalităţii şi responsabilităţii pe termen lung. Adevărul să fie spus, nu existau opţiuni bune disponibile. Deci, ne-am creat opţiunea proprie, Acţiunile companiei private vor fi acum deţinute de un trust axat pe climă şi de un grup de organizaţii nonprofit, numite Patagonia Purpose Trust şi respectiv Holdfast Collective, a spus compania într-un comunicat, menţionând "că fiecare dolar care nu este reinvestit în Patagonia va fi distribuit ca dividende pentru a proteja planeta."

Trustul va obţine toate acţiunile cu drept de vot, care reprezintă 2% din total, şi le va folosi pentru a crea "o structură juridică mai permanentă pentru a consacra scopul şi valorile Patagoniei". Acesta va fi supravegheat de membrii familiei şi de consilieri apropiaţi.

Holdfast Collective deţine toate acţiunile fără drept de vot ale Patagonia, care se ridică la 98%.

Patagonia se aşteaptă să genereze şi să doneze aproximativ 100 de milioane de dolari anual, în funcţie de starea de sănătate a afacerii.

Compania vinde acum îmbrăcăminte pentru exterior nouă şi second-hand, echipament pentru activităţi în aer liber precum camping, pescuit şi alpinism, precum şi alimente şi băuturi produse din surse durabile.

În calitate de companie B-Corp şi California Benefit Corporation, Patagonia dona deja anual un procent din vânzările sale activiştilor şi intenţionează să continue să facă acest lucru.

Mai puţin de 6.000 de companii din întreaga lume sunt certificate ca afaceri B-Corp. Acestea trebuie să îndeplinească standarde stricte de mediu, sociale şi de guvernare stabilite de B Labs, pentru a obţine certificarea.

Ryan Gellert va continua să fie director general al Patagoniei, iar familia Chouinard va rămâne în consiliul de administraţie al Patagonia.

După ce şi-a informat angajaţii miercuri despre această mişcare, compania şi-a actualizat site-ul web pentru a afirma că "Pământul este acum singurul nostru acţionar".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Oameni care isi respecta principiile.

    Respect acestor oameni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

08 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.8962
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5550
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9559
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5088
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.4827

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro