Fondatorul FTX a cerut unui judecător să nu înăsprească termenii eliberării sale pe cauţiune

M.C.
Internaţional / 29 ianuarie

Sursa foto: https://www.bbc.com/news/business-63720310

Sursa foto: https://www.bbc.com/news/business-63720310

Avocaţii lui Sam Bankman-Fried au îndemnat ieri un judecător american să nu interzică directorului de criptomonede FTX inculpat să comunice cu foştii colegi, declarând că procurorii au manipulat procesul pentru a le pune clientul în "cea mai proastă lumină posibilă", transmite Reuters, potrivit News.ro.

Avocaţii au răspuns la o solicitare de vineri seara din partea procurorilor federali, ca lui Bankman-Fried să nu i se permită să vorbească cu majoritatea angajaţilor FTX sau ai fondului său de investiţii Alameda Research fără avocaţi prezenţi sau să folosească aplicaţiile de mesagerie criptate Signal sau Slack şi, eventual, să şteargă mesajele automat.

Bankman-Fried, în vârstă de 30 de ani, a fost eliberat în schimbul unei cauţiuni de 250 de milioane de dolari, de când a pledat nevinovat de acuzaţiile de fraudă şi jefuirea a miliarde de dolari de la platforma pentru criptomonede FTX, aflată în faliment.

Procurorii au spus că cererea lor a fost un răspuns la efortul recent al lui Bankman-Fried de a contacta un potenţial martor împotriva lui, consilierul general al unei afiliate a FTX, şi că este necesară pentru a preveni manipularea martorilor şi alte obstrucţionări ale justiţiei.

Dar, într-o scrisoare adresată judecătorului de district american Lewis Kaplan din Manhattan, avocaţii lui Bankman-Fried au spus că procurorii au publicat condiţiile "exagerat de ample" ale cauţiunii fără a dezvălui că ambele părţi au discutat despre cauţiune în ultima săptămână.

"În loc să aştepte orice răspuns din partea apărării, guvernul a sabotat procesul, depunând această scrisoare vineri seară la 18:00", au scris avocaţii lui Bankman-Fried.

"Guvernul aparent crede că o prezentare unilaterală - rotită pentru a-l pune pe clientul nostru în cea mai proastă lumină posibilă - este cea mai bună modalitate de a obţine rezultatul pe care îl urmăreşte".

Avocaţii lui Bankman-Fried au mai spus că eforturile clientului lor de a-l contacta pe consilierul general John Ray, instalat ca director general al FTX pe parcursul falimentului, au fost încercări de a oferi asistenţă" şi nu de a interveni.

Un purtător de cuvânt al procurorului american Damian Williams din Manhattan a refuzat să comenteze.

Avocaţii lui Bankman-Fried au propus ca clientul lor să aibă acces la unii colegi, inclusiv cu terapeutul său, dar să nu aibă voie să discute cu Caroline Ellison şi Zixiao "Gary" Wang, care au pledat vinovaţi şi cooperează cu procurorii.

Ei au spus că o interdicţie a acesului pe platforma Signal nu este necesară deoarece Bankman-Fried nu foloseşte funcţia de ştergere automată şi îngrijorarea că ar putea să o folosească este "nefondată".

Avocaţii au cerut, de asemenea, să elimine o condiţie de cauţiune care îl împiedică pe Bankman-Fried să acceseze activele FTX, Alameda sau criptomonede, spunând că "nu există nicio dovadă" că el ar fi responsabil pentru presupusele tranzacţii neautorizate anterioare.

Într-un ordin de sâmbătă, Kaplan le-a dat procurorilor termen până luni pentru a răspunde preocupărilor lui Bankman-Fried.

"Instanţa se aşteaptă ca toţi avocaţii să se abţină de la caracterizări peiorative ale acţiunilor şi motivelor adversarilor lor", a adăugat judecătorul

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Orice piata nereglementată este un loc prielnic pentru pierderea avuției oamenilor care vor sa se îmbogățească repede. Cum era și în reclama aia....dormi liniștit că FNI veghează asupra ta. Câțiva au câștigat enorm, care au intrat la început ..... și foarte multi au pierdut , casa, mașina, agoniseala de o viață, multe familii s-au destrămat.

    1. lacomia bat-o vina

    Trebuie scos repede din detentie,

    nu cumva sa spuna in somn,

    cum,unde si la cine in buzunar au intrat miliardele furate 

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

FORUMUL INVESTITORILOR 2023
BURSA
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
aages.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

31 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9491
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5463
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9573
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6256
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.4390

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro