Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”

Fondul american de investiţii Apollo se extinde în Slovenia

I.V.
Companii /

Fondul american de investiţii Apollo se extinde în Slovenia

Slovenia a anunţat miercuri că a doua sa mare bancă, Nova KBM, deţinută de fondul american de investiţii Apollo, va achiziţiona al treilea creditor, Abanka, după ce a depus oferta câştigătoare în schema de privatizare a băncii, transmite Reuters.

Fondul de investiţii al statului sloven (SDH), care se ocupă de privatizări, a precizat că NKBM a avut cea mai bună ofertă. Detaliile tranzacţiei vor fi date publicităţii după semnarea contractului de vânzare, care ar urma să aibă loc joi.

"Procesul de vânzare a fost destul de îndelungat, transparent şi competitiv", le-a declarat jurnaliştilor Igor Krzan, preşedintele board-ului SDH. În urma tranzacţiei, cota de piaţă a fondului Apollo pe piaţa bancară din Slovenia va urca la aproximativ 22%.

În schimbul ajutorului de stat de 780 milioane de euro primit de Abanka în 2013 şi în 2014, autorităţile de la Ljubljana s-au angajat în faţa Comisiei Europene să vândă în întregime banca până la mijlocul acestui an.

Miercuri, Abanka a anunţat că profitul său net a scăzut la 18,6 milioane de euro în primul trimestru din acest an, de la 25,5 milioane de euro în perioada similară din 2018.

Vineri, publicaţia Delo, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, informa că Slovenia a primit două oferte pentru Abanca, de la fondul american de investiţii Apollo şi de la grupul ungar OTP.

Ambii licitatori oferă aproximativ 400 de milioane de euro (450,80 milioane de dolari) pentru Abanka, dar oferta Apollo este uşor mai ridicată, susţine Delo.

În mai, grupul bancar Societe Generale a semnat un acord cu OTP Bank privind vânzarea SKB Banka şi a diviziilor sale, SKB Leasing şi SKB Leasing Select, către furnizorul de servicii financiare din Ungaria, care intră astfel pe piaţa din Slovenia.

Valoarea tranzacţiei nu a fost dată publicităţii, iar tranzacţia trebuie aprobată de autorităţile de reglementare.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS