Fondul Broadhurst a majorat capitalul Libra Internet Bank cu 5 milioane de lei

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 8 aprilie 2015

Libra Internet Bank, o bancă de talie mică, şi-a majorat capitalul social cu 5 milioane lei, de la 188,1 milioane lei la 193,1 milioane lei, prin aportul acţionarului Broadhurst Investment Limited, fond de investiţii înregistrat în Cipru, care deţine astfel 61,6% din acţiunile instituţiei de credit.

Consiliul de Administraţie al Libra a hotărât la finele lunii ianuarie majorarea capitalul social cu 5 milioane lei, prin emisiunea a 50 milioane de titluri noi, cu valoarea nominală de 0,1 lei/acţiune.

Ca urmare, Broadhurst Investment şi-a exercitat dreptul de preferinţă, prin cumpărarea a circa 30,32 milioane titluri cu o valoare totală de 3,03 milioane lei. Ulterior, a mai realizat o subscriere pentru restul de 19,68 milioane de titluri, plătind aproape 1,97 milioane lei.

În urma încheierii operaţiunii de majorare a capitalului, fondul de investiţii controlează 61,65% din acţiunile Libra Internet Bank, urmat de firma de imobiliare Romarta cu 26,38% şi Metex Big SA cu 11,82%, potrivit Mediafax.

Ultima creştere a capitalului a fost efectuată în vara anului trecut, cu 8 milioane lei, de la 180,1 milioane lei la 188,1 milioane lei, prin emisiunea unui număr de 80 milioane acţiuni noi, cu valoarea nominală de 0,1 lei fiecare, prin aporturi în numerar.

Totodată, directoratul băncii a convocat pentru data de 27 aprilie adunarea acţionarilor, pentru a aproba modificări în structura Consiliului de Administraţie, precum şi în actul constitutiv.

Astfel, cei doi vicepreşedinţi ai CA şi unul dintre membri, altul decât preşedintele acestuia, sunt membri executivi ai Consiliului de Administraţie şi directori ai băncii, oricare dintre ei putând ocupa funcţia de director general al instituţiei de credit.

Preşedintele CA nu poate fi director general al băncii, alegerea pentru această poziţie fiind făcută prin adunarea generală ordinară a acţionarilor.

Înfiinţată în anul 1996, Libra Internet Bank are o reţea de 40 de sucursale, concentrându-se pe clienţi din categoriile IMM, corporate, profesii liberale şi agricultură. Libra Internet Bank a devenit, în mai 2003, membră a grupului american de investiţii New Century Holdings (NCH), care deţine 99,9% din titluri, prin acţionarii menţionaţi.

La finalul anului trecut, banca avea o cotă de piaţă de 0,47%, în creştere de la 0,3% în 2013.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9297
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6851
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0142
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7419
Gram de aur (XAU)Gram de aur271.1673

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro