Abonament gratuit
EDUCAŢIA 2020

Fondul Broadhurst a renunţat la dizolvarea Electroaparataj

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital /

Fondul Broadhurst a renunţat la dizolvarea Electroaparataj

Fondul de investiţii Broadhurst, înregistrat în Cipru, a revenit asupra hotărârii din vară privind dizolvarea voluntară a Electroaparataj Târgovişte (ELJ), în condiţiile în care, din momentul în care operaţiunea a fost hotărâtă, nu a fost făcută către acţionari nicio repartiţie din activul companiei, aferentă procedurii de dizolvare, se arată într-un raport al Electroaparataj remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În consecinţă, în adunarea acţionarilor de ieri, ce a avut un cvorum de 53,31%, echivalentul deţinerii Broadhurst în capitalul companiei, s-a aprobat continuarea activităţii Electroaparataj, precum şi constatarea neîncetării mandatelor directorilor şi administratorilor.

În iunie, vehiculul investiţional hotărâse dizolvarea societăţii, în condiţiile în care conducerea Electroaparataj atrăsese atenţia că societatea nu poate susţine măririle salariale solicitate de Sindicatul Valahia, care convinsese muncitorii să intre în grevă din acest motiv.

Oficialii Electroaparataj mai susţineau atunci că acţiunea sindicaliştilor este ostilă economiei, făcută cu rea intenţie şi distrugătoare pentru companie, iar apariţia stării de insolvenţă a societăţii şi implicit a falimentului companiei este cauzată exclusiv de activitatea Sindicatului Valahia. De asemenea, s-a oferit posibilitatea negocierii vânzării unei părţi sau a întregii companii către sindicalişti.

Ulterior, decizia a fost contestată de Safina Rom SRL şi Denis Technology SRL, creditori ai Electroaparataj, iar la finalul lunii august Tribunalul Dâmboviţa a suspendat hotărârea din iunie de dizolvare a companiei.

Începând cu data de 26 iunie, acţiunile ELJ sunt suspendate de la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti.

După primele nouă luni din 2019, Electroaparataj a înregistrat o pierdere de 0,358 milioane de lei, faţă de un câştig de 0,629 milioane de lei pentru aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce veniturile din exploatare

au coborât cu circa 30%, 9,87 milioane de lei, pentru aceeaşi perioadă de raportare.

Anul trecut, compania a înregistrat pierderi de 0,76 milioane de lei, mai mici decât cele suferite în 2017, de 1,31 milioane de lei, ca urmare a creşterii veniturilor din vânzări şi reducerii cheltuielilor din exploatare.

Pe lângă Broadhurts Investment, un alt acţionar important al companiei este Metex Big din Galaţi ce deţine 14,73% din producătorul de aparate electrice.

Electroaparataj a fost înfiinţată în 1948 ca producător de echipament de comutaţie de joasă tensiune. Compania a devenit lider de piaţă până în anul 1990 când, la intrarea în ţară a competiţiei companiilor multinaţionale, şi-a redus o parte din fabricaţie. A fost complet privatizată în anul 1997, când şi-a dezvoltat capacităţile şi tehnologiile de producţie aferente aparatajului de joasă tensiune şi serviciilor respective.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

07 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8375
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0949
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4794
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3607
Gram de aur (XAU)Gram de aur271.0003

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie