Fondul Proprietatea a demarat cel de-al douăsprezecelea program de răscumpărare

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 13 ianuarie

Fondul Proprietatea a demarat cel de-al douăsprezecelea program de răscumpărare

8,42 milioane de acţiuni tranzacţionate la BVB, răscumpărate în prima săptămână a anului

Fondul Proprietatea (FP) a demarat cel de-al doisprezecelea program de răscumpărare, prin care ţinteşte achiziţia, în scopul anulării pentru reducerea capitalului social, a cel mult 800 milioane de acţiuni FP tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi/sau echivalentul în certificate de depozit ce au la bază acţiuni suport ale Fondului (GDR-uri), tranzacţionate la bursa din Londra.

Practic, în prima săptămână din an, au fost răscumpărate 8,421 milioane de acţiuni de la BVB, la preţuri medii zilnice ponderate situate între 1,4357 lei/titlu şi 1,503 lei/titlu, precum şi 56.812 GDR-uri (reprezentând 2,84 milioane de acţiuni).

Programul se va derula pe tot parcursul acestui an, achiziţiile urmând să se facă la preţuri situate între 0,2 lei/acţiune şi 2 lei/acţiune, conform deciziillor acţionarilor FP din data de 13 noiembrie a anului trecut. Swiss Capital intermediază răscumpărările de acţiuni FP de la Bursa de Valori Bucureşti, în timp ce la Londra răscumpărările sunt efectuate prin Auerbach Grayson, conform celor comunicate de FP, la finele anului trecut. Fondul poate răscumpăra un volum zilnic de acţiuni de până la 25% din cantitatea medie zilnică de acţiuni FP (fie sub formă de acţiuni ordinare ale Fondului, fie GDR-uri) care sunt tranzacţionate pe piaţa reglementată din care se efectuează achiziţia.

Anul trecut, fondul a derulat cel de-al unsprezecelea program de răscumpărare, iar reducerea capitalului social prin anularea acţiunilor proprii achiziţionate în cadrul acestuia va face obiectul aprobării acţionarilor în cursul anului 2021.

Programele de răscumpărări realizate de Fondul Proprietatea au drept scop creşterea preţului acţiunii FP pentru reducerea discount-ului dintre cotaţie şi Valoarea Unitară a Activului Net (VUAN) care la preţul de închidere al acţiunii FP de luni, de 1,5 lei, se situa la circa 7%, sub obiectivul de 15% avut de administratorul fondului de investiţii.

Valoarea de piaţă a Fondului Proprietatea la Bursa de Valori Bucureşti este de circa 10,81 miliarde de lei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. RASCUMPARARE egal HOTIE !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Allview
Artego

Curs valutar BNR

17 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9256
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0527
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4985
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7135
Gram de aur (XAU)Gram de aur240.8982

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
carieraenergetica.ro
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro