Fondul Proprietatea si Hidroelectrica au selectat consortiul de banci de investitii pentru IPO

V.G.
Piaţa de Capital / 8 septembrie

Fondul Proprietatea si Hidroelectrica au selectat consortiul de banci de investitii pentru IPO

Franklin Templeton International Services S.À R.L., în calitatea sa de Administrator de fond de investiţii alternative şi administrator unic al Fondului Proprietatea SA ("Fondul"), informează acţionarii şi investitorii că Fondul şi Hidroelectrica au selectat consorţiul de bănci de investiţii pentru IPO, care este compus din bănci de investiţii internaţionale, regionale şi locale, potrivit unui comunicat de presă transmis astăzi redacţiei.

Conform sursei citate, în cadrul procesului de IPO, rolul băncilor de investiţii selectate este de a recomanda structura optimă a tranzacţiei, de a promova palmaresul, precum şi strategia şi atractivitatea Hidroelectrica în rândul investitorilor locali şi internaţionali, de a plasa instrumentele financiare oferite în cadrul IPO-ului, precum şi de a acorda asistenţă în procesul de listare.

Cu acest prilej, Ilinca von Derenthall, Preşedinte al Comitetului Reprezentanţilor, a declarat: "Numirea băncilor de investiţii este o etapă cheie şi suntem foarte mulţumiţi că a fost atinsă în procesul de IPO al Hidroelectrica. Credem cu tărie că IPO-ul şi listarea ulterioară a companiei vor aduce beneficii semnificative pieţei de capital româneşti şi ţării în ansamblu, având în vedere că are un mare potenţial de a atrage investitori locali şi străini importanţi pentru liderul românesc în producţia de energie electrică, una dintre companiile cheie din sectorul energetic din România. Încurajăm toate părţile implicate să continue colaborarea pentru a se asigura că atât oferta publică iniţială, cât şi listarea la bursă sunt finalizate fără întârziere."

Comentând pe această temă, Johan Meyer, CEO Franklin Templeton Investments România şi Manager de Portofoliu al Fondului Proprietatea a declarat: "Selectarea băncilor de investiţii marchează un pas important, ca parte a pregătirii pentru IPO şi listare a Hidroelectrica. Apreciem sprijinul tuturor părţilor implicate de până acum şi aşteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu consorţiul de bănci de investiţii pe măsură ce vom continua procesul de pregătire pentru IPO şi listare. Sperăm să putem finaliza această tranzacţie de referinţă cât mai curând posibil."

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Pas cu pas se vând toate participațiile? Aș fi interesat să aflu ce se va întâmpla pe viitor! Așa ca mic acționar al FP mă întreb ce va urma, se va desființa fondul sau există o altă strategie!!!!

    1. Nu se va desfinta -- se poate investii in alte companii profitabile -- e o greseala sa se desfinteze!

    iti dai seama ca nu pot decide usor intre BRK , Rothschild & Co si JP Morgan

    1. go cab e viitorul uber, in decembrie zice ca face 12 mil lei profit si apoi da pierdere minus multe milioane, super credibilitate

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9207
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6726
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9903
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7178
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.7555

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro