Fondurile de proprietăţi imobiliare din Marea Britanie au început să limiteze retragerile

Călin Rechea
Internaţional / 4 octombrie

Fondurile de proprietăţi imobiliare din Marea Britanie au început să limiteze retragerile
Călin Rechea

Mai multe fonduri din Marea Britanie care administrează portofolii de proprietăţi imobiliare comerciale au limitat retragerile investitorilor instituţionali, pe fondul cererilor masive din ultimele zile, conform unei ştiri Bloomberg.

Printre managerii de active care au limitat retragerile se află gigantul financiar BlackRock Inc. şi Schroders Plc.

Fondul de proprietăţi imobiliare de la Schroders a amânat retragerile programate pentru începutul acestei luni până în iulie 2023, astfel încât fondul, cu o valoare de 2,7 miliarde de lire sterline, să se asigure că va avea suficient numerar pentru acoperirea plăţilor.

Financial Times scrie că fondul Schroders Capital UK Real Estate a avut cereri de răscumpărare de 65,3 milioane de lire sterline în T2 2022, cu scadenţa în 3 octombrie 2022. Au fost făcute plăţi de 7,8 milioane GBP, iar restul plăţilor a fost amânat, în conformitate cu reglementările care îi permit să amâne plăţile cu 24 de luni.

Financial Times mai scrie că fondurile de pensii din Marea Britanie au început să-şi reducă expunerea faţă de piaţa imobiliară comercială de mai multe luni, în condiţiile creşterii susţinute a dobânzilor, care au afectat valoarea portofoliilor de proprietăţi imobiliare.

BlackRock a adoptat măsuri similare pentru fondul său de proprietăţi imobiliare din Marea Britanie, în timp ce TPEN Property Fund, administrat de Columbia Threadneedle Investments, a trecut de la tranzacţionarea zilnică a unităţilor de fond la tranzacţionarea lunară, ceea ce înseamnă că şi retragerile se pot face doar lunar.

Decizia a fost determinată de "restricţiile de lichiditate rezultate în urma volatilităţii recente de pe piaţă, care a condus la creşterea cererilor de răscumpărare", după cum arată Financial Times.

În informarea privind situaţia fondului TPEN Property Fund de la 30 iunie 2022 se arată că "piaţa imobiliară din Marea Britanie continuă să ofere performanţe atractive şi considerăm că fondul este bine plasat pentru a captura perspectivele pozitive de creştere".

Structura investiţiilor TPEN arăta o expunere de 50,9% faţă de proprietăţi industriale din Marea Britanie, 15,1% faţă de clădiri de birouri din oraşe, 13,9% faţă de depozitele din reţeaua de vânzări retail şi 8,6% faţă de clădiri de birouri din afara oraşelor.

Limitarea retragerilor din fondurile de investiţii imobiliare a fost decisă pe fondul cererilor venite din partea fondurilor de pensii, afectate puternic de scăderea masivă a cotaţiilor titlurilor de stat din portofolii.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9207
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6726
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9903
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7178
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.7555

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro