"Foradex Bucureşti" vrea să-şi majoreze capitalul social cu 4,8 milioane lei

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 10 octombrie 2007

Compania de foraj Foradex Bucureşti (FORD) intenţionează să-şi majoreze capitalului cu 4,8 milioane lei, prin aport în numerar, până la 16 milioane lei, iar acţionarul majoritar propune înfiinţarea unui SRL şi contractarea unui credit de 20 milioane euro în contul acestuia, a anunţat luni compania.

Pentru majorarea de capital, ar putea fi emise 1,92 milioane acţiuni, cu o valoare nominală de 2,50 lei. Acţionarul majoritar, Amteck Investiţii SRL, care deţine 99,64% din capitalul social, a anunţat că va renunţa la exercitarea dreptului de preferinţă, conform căruia era îndreptăţit să subscrie 1,91 milioane acţiuni.

Restul de 6.943 acţiuni vor putea fi subscrise de ceilalţi acţionari, la un preţ de 74 lei pe titlu.

Cele 1,91 milioane acţiuni, care ar fi putut fi subscrise de către Amteck Investiţii SRL, vor fi oferite spre subscriere celorlalţi acţionari în cadrul unei oferte publice primare de vânzare de acţiuni. Preţul de subscriere pentru aceste acţiuni nu este precizat în comunicatul companiei. În funcţie de rezultatele ofertei de vânzare, acţionarii ar putea dezbate ulterior şi promovarea titlurilor Foradex (FORD) la cota Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Data de 21 noiembrie este propusă ca dată de înregistrare pentru exercitarea dreptului de preferinţă.

În cadrul şedinţei din 6 noiembrie, acţionarii vor mai discuta propunerea Amteck Investiţii SRL de a constitui un SRL (Foradex Invest SRL) şi de a contracta un credit de investiţii de până la 29,09 milioane euro, în contul noii societăţi constituite.

Foradex Bucureşti are în prezent un capital social de 11,19 milioane lei, divizat în 4,47 milioane acţiuni, cu o valoare nominală de 2,50 lei. Acţionarul majoritar al companiei este Amteck Investiţii SRL, care deţine 99,64% din totalul acţiunilor.

Titlurile companiei se tranzacţionează la categoria de bază a pieţei Rasdaq, secţiunea XMBS, sub simbolul FORD. Valoarea de piaţă a societăţii este 32,24 milioane lei, conform ultimei cotaţii de 7,20 lei, stabilită în cadrul şedinţei din 24 septembrie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

07 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9022
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5747
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9405
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4884
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3601

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro