Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”
Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”

Fordaq solicită listarea sectorului forestier şi a industriei lemnului între activităţile esenţiale

C.B.
Miscellanea /

Fordaq solicită listarea sectorului forestier şi a industriei lemnului între activităţile esenţiale

Domenii considerate esenţiale în România în această perioadă, cum sunt cel al energiei, cel alimentar şi medical, depind de activitatea din sectorul forestier şi a industriei lemnului. Pentru a nu exista blocaje care să îngreuneze situaţia economică şi socială actuală, organizaţiile reprezentative din domeniu avertizează că sectorul forestier şi industria lemnului sunt esenţiale şi trebuie să-şi poată continua activitatea, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Federaţia Proprietarilor de Păduri şi Păşuni din România - Nostra Silva şi Comunitatea Forestierilor din România - Fordaq solicită listarea sectorului forestier şi a industriei lemnului între activităţile esenţiale, lăsând la latitudinea antrepenorilor decizia de a continua sau nu activitatea, în raport cu condiţiile efective şi cererea pentru produsele sectorului, de maximă importanţă în:

industria celulozei şi hârtiei, industrie care contribuie inclusiv la fabricarea de măsti de protecţie, în contextul epidemiei de Covid-19 prin furnizarea de materia primă, pornind de la lemn brut transformat în celuloză (a se vedea implicarea companiei Taparo - unul dintre liderii industriei mobilei din România).

industria ambalajelor - de care este legată funcţionarea industriei alimentare.

industria paleţilor - de asemenea industrie suport pentru industria alimentară şi transporturile de marfă.

Administrarea pădurilor, sectorul de exploatare şi industria lemnului trebuie să poată menţine activităţile şi au nevoie de sprijin în acest sens, pentru că reprezintă un sector esenţial. Pe ansamblu, conjunctura economică conduce la o reducere a cererii către sectorul de exploatare a masei lemnoase, care se regăseşte în plin sezon, cu stocuri mari şi contracte în derulare.

Până acum, Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva nu a anunţat măsuri care să limiteze blocajele, precum: acceptarea rezilierii amiabile a contractelor, deblocarea garanţiilor, reeşalonarea contractelor sau suspendarea acestora pe perioada situaţiei de urgenţă, la cererea operatorilor economici. Nici situaţia RNP - Romsilva şi a administraţiilor silvice nu este simplă: nu îşi pot suspenda activitatea, dar în acelaşi timp nici nu au resurse financiare să o continue.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

23 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1145
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5485
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3849
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.5738

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie