Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

FORDAQ&NOSTRA SILVA:Prezentarea unei viziuni catastrofale depre starea pădurilor din ţara noastră este neproductivă

A.I.G.
Miscellanea /

Prezentarea unei viziuni catastrofale depre starea pădurilor din ţara noastră este neproductivă

Prezentarea unei viziuni apocaliptice despre starea pădurilor din România este neproductivă, pentru că deviază atenţia de la măsurile şi politicile publice care ar trebui implementate în acest domeniu, susţin reprezentanţii Comunităţii Forestierilor (Fordaq) şi cei ai Federaţiei Proprietarilor de Păduri şi Păşuni din România (Nostra Silva), potrivit Agerpres.ro.

Într-un comunicat Fordaq trasmis astăzi se arată: "Prezentarea unei viziuni apocaliptice despre starea pădurilor, cu afirmaţii de genul 'Datele sunt de speriat. O cantitate egală de lemn cu cea care se taie legal, se taie şi ilegal, iar asta trebuie să înceteze', nu pot fi justificate prin rezultatele Inventarului Forestier Naţional. O astfel de viziune nu are fundamentare ştiinţifică şi deviază atenţia de la măsurile şi politicile publice care ar trebui implementate pentru domeniul pădurilor. Poate cel mai grav, o astfel de viziune polarizează, divizează şi nu ajută la găsirea echilibrului necesar în politicile publice. Astăzi, situaţia din domeniul pădurilor nemulţumeşte societatea, dar, în aceeaşi măsură, nemulţumeşte proprietarii de păduri, comunităţile rurale, administraţia silvică şi industria lemnului".

Potrivit sursei citate, în poziţia oficială exprimată de Institutul Naţional de Cercetare şi Dezvoltare în Silvicultură - Marin Drăcea, instituţie responsabilă cu realizarea Inventarului Forestier Naţional (IFN), şi Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice (ASAS) se argumentează ştiinţific faptul că cifra volumului dispărut vehiculată în spaţiul public este afectată de erori de eşantionaj.

În acest context, forestierii şi proprietarii de păduri şi păşuni din România consideră că, prin datele prezentate de ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, conform cărora există o diferenţă de 20 de milioane de metri cubi rezultată între raportarea IFN şi cea a INS, "acesta a reuşit să îl inducă în eroare şi pe preşedintele României, Klaus Iohannis".

În data de 22 noiembrie, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a susţinut, într-o conferinţă de presă, că, în România, se taie într-un an aproximativ 38,6 milioane de metri cubi de lemn, cu 20 de milioane peste cifrele oficiale.

Conform IFN, la ora actuală, în România, suprafaţa forestieră este de 6,9 milioane de hectare, iar volumul de lemn pe picior se ridică la 2,2 miliarde de metri cubi. Cantitatea de lemn recoltat din pădurile României se ridică la 38,6 milioane mc.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. DA , E CEL MAI BINE !!! SA TACA , TOATA LUMEA !!! SA NU MAI ZICA , NIMENI NIMIC !!! CA DERANJEAZA !!! CA E , CUM AU ZIS EI , ''''''' NEPRODUCTIV ''''''' !!! IMAGINEA ROMANIEI ARE DE SUFERIT , DACA CINEVA SPUNE CEVA DE HOTII SUPER-CALIFICATI , SI SPRIJINITI DE POLITIE , DE PRIMARI , SI DE UNII DINTRE PADURARI , SA TAIE ZI SI NOAPTE , MILIOANE SI MILIOANE DE COPACI !!! LEGAL , S-AU ILEGAL , NU CONTEAZA !!! LEGEA SANT EI !!! TARA , SANT EI !!! COPACI PUTREZITI , S-AU NEPUTREZITI , LA FEL , NU CONTEAZA !!! ACUMA , S-AU SMECHERIT , NU MAI TAIE PADURILE DE LA MARGINE , SA-I VADA LUMEA , TAIE DIN INTERIOR , DE LA MIJLOCUL EI !!! SE VOR OPRI PROBABIL , CAND NU V-A MAI EXISTA , NICI UN COPAC , IN PICIOARE , IN ROMANIA !!! AVEM EXACT , TARA PE CARE O MERITAM !!! AUZI LA EI : SA SE TACA !!! ROMANIA , DOMNE !!! IMAGINEA !!! ARE DE SUFERIT !!! NU TREBUIE SA STIE STRAINII , CE SE INTAMPLA AICI !!! OARE ???

    1. UNDE ESTI TU , TEPES , DOAMNE ???

      Ca întotdeauna-hoțul strigă hoții !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

28 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8705
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1828
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5108
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3758
Gram de aur (XAU)Gram de aur249.1178

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
CEZ România
Smart City România
CONPET
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie