Formidabila armată a lui Raed Arafat

SORIN ROŞCA STĂNESCU
Politică / 14 septembrie 2021

Formidabila armată a lui Raed Arafat
SORIN ROŞCA STĂNESCU

Chiar aşa! Pare de necrezut, dar în scurt timp Raed Arafat va dispune în România de o armată de 90.000 de combatanţi. În uniforme. Dotaţi cu armament. Împuterniciţi ca, la nevoie, să tragă. Şi care se vor deplasa de colo-colo în întreaga ţară, în sute şi sute de vehicule dotate cu girofaruri şi având prioritate absolută. Aceşti combatanţi vor putea decide amenzi uriaşe, pedepse penale, percheziţii şi confiscări. E un scenariu science-fiction? Nicidecum!

Toate cele de mai sus sunt cuprinse cât se poate de explicit în textul unui proiect de ordonanţă de urgenţă, pe care-l prezint în integralitate pe CorectNews. Ce alte prevederi absolut şocante mai conţine acest document? De ce îmi permit să afirm cu toată tăria că, dacă această ordonaţă de urgenţă va fi validată de către Guvernul Cîţu, democraţia şi aşa semi-eşuată din statul român va fi literalmente aruncantă în aer, iar puterea reală va fi confiscată de persoana care va conduce noua instituţie preconizată, respectiv Agenţia Naţională pentru Situaţii de Urgenţă denumită ANSU? Şi care am toate motivele să cred că va fi condusă de cel care a iniţiat acest proiect de act normativ. Respectiv Raed Arafat.

ANSU urmează să fie o autoritate de stat autonomă, o instituţie militarizată, parte a sistemului de securitate naţională şi va fi reprezentată în CSAT prin extinderea acestei instituţii. Va funcţiona atât în timp de pace cât şi în situaţii de urgenţă. În subordinea ANSU trec numeroase instituţii aflate până în prezent sub pălăria Ministerului Administraţiei şi Internelor, Ministerului Sănătăţii, Serviciului de Telecomuicaţii Speciale, autorităţi publice locale, ONG-uri şi chiar operatori şi agenţi economici. Poate, atenţie, solicita orice fel de informaţii de la toate societăţile comerciale, neconformarea urmând să fie sancţionată penal, ANSU fiind împuternicită să dea în mod direct asemenea sancţiuni. Inspectorii militari ai instituţiei pot da amenzi draconice pentru fel de fel de situaţii, care exced actualele reglementări în domeniu, şi este la latitudinea lor de a transforma la nevoie amenzile civile în amenzi penale, dar şi de a constata săvârşirea unor infracţiuni care, conform proiectului de ordonanţă de urgenţă, vor fi sancţionate cu ani grei de închisoare.

Viitorul preşedinte ANSU, atenţie, va putea decide declararea stării de alertă, dar şi a stării de urgenţă, atribut care, până în prezent, îi aparţine doar preşedintelui României, sub condiţia validării de către Parlament. Şi, din nou atenţie, în timpul stării de urgenţă premierul nu poate fi schimbat din funcţie. Nici prin moţiune de cenzură, nici prin nimic altceva. Această prevedere pare pusă cu mâna.

Excepţionala jurnalistă de investigaţie Iosefina Pascal, care girează rubrica "România informată" de la postul de televiziune News România şi care a prezentat pentru prima dată în mod public acest document, semnalează şi insistă asupra faptului că, prin lege, urmează să se aprobe un număr de 60.000 de posturi de angajaţi cu normă întreagă, militari în uniformă şi 30.000 de posturi, persoane angajate cu normă redusă, dar tot militari în uniformă. Cele 90.000 de persoane vor fi subordonate viitorului preşedinte ANSU, al cărui mandat este de cinci ani. Ca şi mandatul preşedintelui României. Această armată, care ar putea deveni vizibilă în scurt timp, este alcătuită din "agenţi urgenţe", cărora li se vor mai putea adăuga un alt număr apreciabil de persoane denumite "voluntari urgenţe". Personalul de comandă şi personalul operativ, format din personal militar activ şi din personal civil rezervist, şi care va purta în mod legal armament, beneficiază de solda militară şi de toate drepturile aferente statutului militar, avansările la termen, cât şi cele excepţionale, până la gradul de colonel inclusiv, fiind exclusiv apanajul viitorului preşedinte ANSU.

Autovehiculele ANSU vor circula în regim prioritar cu mijloace de avertizare luminoasă iar prioritatea, mă apucă groaza, va fi faţă de toţi ceilalţi participanţi la trafic. Deci vor avea prioritate faţă de toate celelalte autovehicule care astăzi circulă în ritm de prioritate. Sub sancţiuni penale, de câte ori solicită, li se va asigura un culoar de minimum 3,50 m lăţime. În caz contrar, pedeapsa va fi cu închisoarea de la 3 la 7 ani. ANSU poate ridica şi rechiziţiona orice fel de vehicule. Până şi "luarea în derâdere sau în derizoriu a agenţilor de urgenţă" sau a activităţii lor şi orice tentativă de a le abate atenţia se pedepsesc cu închisoarea de la 3 la 7 ani. Iar constatarea infracţiunilor se face chiar de către agenţii de urgenţe. Care devin astfel organe de urmărire penală.

Nu mai puţin de 1% din Produsul Intern Brut urmează să finanţeze anual această nouă instituţie. La această sumă de ordinul miliardelor de euro se adaugă minimum 2% din bugetele locale, o parte din banii viraţi asigurărilor sociale şi de sănătate, precum şi veniturile din încasarea contravenţilor emise tot de această nouă armată.

Ce părere aveţi? Este Orwell? Adică o proză ştiiţifico-fantastică şi un film de ficţiune? Sau este o realitate pe care o puteţi constata şi singuri? Asistăm la un nou experiment făcut pe România, care în viitor va putea să fie extins la nivel global? Rămâneţi în casă dacă doriţi. Ascundeţi-vă capul între umeri. Şi staţi cu el plecat, pentru ca sabia să nu-l taie. Eu unul - şi v-am arătat că nu sunt singurul - continui să-mi fac datoria. Ca un câine de pază al societăţii.

P.S.: După apariţia în spaţiul public a proiectului de act normativ şi după primele comentarii iniţiate de Iosefina Pascal şi continuate ieri seară în cadrul unor dezbateri la Realitatea Plus şi România TV, Raed Arafat a reacţionat afirmând că această mizerie legislativă nu aparţine instituţiei pe care o conduce şi că proiectul este contrar Constituţiei. Dacă nu e mâna lui Arafat, atunci a cui o fi? Până la proba contrarie, am putea să-l credem. Dar proba contrarie ar trebui să fie pusă la dispoziţia opiniei publice chiar astăzi. Cine a atentat la ceea ce a mai rămas din democraţia din România?

Iată comunicatul DSU:

"Va transmitem precizarea de presă publicată de DSU referitoare la un presupus act normativ:

Având în vedere diseminarea în spaţiul public a unui document care face referire la înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Situaţii de Urgenţă şi că mai multe persoane au contactat reprezentanţii DSU crezând că documentul respectiv este initiţiat de acesta, pentru corecta informare a opiniei publice, facem următoarele precizări:

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă se delimitează ferm de acest material, care stârneşti controverse, confuzie şi destabilizează personalul din cadrul instituţiilor cu rol in gestionarea situaţiilor de urgentă şi nu numai.

Facem precizarea că documentul nu a fost elaborat la nivelul Departamentului şi nu corespunde viziunii acestuia.

Mai mult, aspectele regăsite in conţinutul proiectului în discuţie, atribuit DSU, sunt neconstituţionale, iar efectele generate imaginii şi credibilităţii Departamentului sunt evidente.

De asemenea, asigurăm opinia publica de faptul că Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă va menţine aceeaşi transparenţă în ceea ce priveşte propunerile de acte normative, astfel că, ulterior elaborării, acestea vor fi aduse in atenţia cetăţenilor, prin parcurgerea etapelor de consultare şi dezbatere publică.

Facem menţiunea ca această precizare de presă a mai fost diseminată şi acum 2 ani, respectiv in anul 2019."

Opinia Cititorului ( 25 )

 1. Un fel de gestapo cu valori ue.

  nevaccinatii vor fi bagati cu forta in centre special amenajate ca in canada si australia?

  1. Mai bine sa-i izoleze pe cei intepati. Cei care s-au intepat de 2 ori acum devin nevaccinati pana se inteapa a 3-a oara. Din acest motiv urla cioclii ca valul 4 este al nevaccinatilor adica al celor cu doar 2 intepari.

   Nu toti, doar tu, dar din motive ce nu tin de pandemie.....

  ca intotdeauna, somnul natiunii / ratiunii naste monstri

  vreti sa se uite lumea pe corect news , procedati ca bursa . toti va incrancenati sa-si dea lumea , numele , adresa , cate kile are etc ce va intereseaza astea ? traim intr-o tara plina de securisti si politie politica , n-ai aflat nea srs ? cine n-are un Make , sa-si cumpere macar , chiar daca-I scump !

  1. Articol publicat integral in Ziua.

   Nu ajungea acolo, a trebuit să polueze și pe Bursă.  

  Nea roșca , matale după pușcărie ai mult tupeu să mai faci presă !...

  1. Tampitule, pe cine crezi ca prostesti? Daca oamenii reactionau la timp in 1930 nu ajungeau sa moare milioane in timp ce dementi ca arafat, pe atunci se numeau hitler, goebbels , isi deversau dejectiile mentale psihopate prin lume. Si daca ar fi fals articolul lui SRS tot ar fi bun ca un steag rosu de atentionare. Nazistule.

  Da de unde ai scos cifrele alea? ”60.000 de posturi de angajaţi cu normă întreagă, militari în uniformă şi 30.000 de posturi, persoane angajate cu normă redusă, dar tot militari în uniformă. Cele 90.000 de persoane...” Dacă ai puțină minte și nu urmărești ceva nu ai cum să scrii un așa articol. Prea mari aberațiile ca să prezinte un interes. Îmi pare rău că am pierdut timpul citind și lasând com.

  Orice stat fascist are o miliție politico- religioasă care umbla înarmată pe străzi.

  Priviți filmul "Povestea Slujitoarei" și veți înțelege rostul acestor structuri paramilitare in Noua Inchiziție.

  Nu e Orwell, e Noua Normalitate pe care o vântură Iohannis. 

  Ce vorbesti mai caraghiosule?

  Pe pat la ATI toti au ciocu mic, pana ajung acolo latra de nu mai pot 

  1. eh, doar cateva zeci de mii au ajuns la ATI, din 20 milioane, in 18 luni. asa ca...slabe sanse.

   cateva zeci de mii ? da de unde le-ai scos ? apoi stii tu ce aveau aia de la ati ? esti sigur ca toti aveau covid ? eu nu !

  De când a ieșit din pușcărie, domnul SRS pare că a devenit că tipul ăla de apărea în luna martie la televizor și spunea că vine un cutremur de 10 pe scara Richter, însă SRSul apare mult mai des cu previziunile sumbre ale domniei sale.

  Că dezvăluirea aparține jurnalistei Pascal cred că spune totul.  

  Chiar nici nu mai contează ce spune Arafatul sau altcineva din DSU, îmi pare rău doar de timpul pierdut prin citirea acestui articol jenant.

  Urat a mai îmbătrânit SRS.  

  Exceptionala jurnalista, exceptionalul srs.... Doamne fereste!

  O singura solutie: o noua revolutie!

  Fost turnător la Securitate.Infloreste. Atât îl duce mintea. La ce vă așteptați?

  Astazi, ora 23, Arafat este la A3 si spune o MINCIUNA GOGONATA. Zice ca CEDO a respins cauza unor pompieri din Franta contra statului francez si deci ca vaccinarea obligatorie nu este impotriva drepturilor omului.

  O avocata din studio i-a atras atentia ca in acel proces, CEDO nu a analizat cauza pe fond ci a respins procedural actiunea. Arafat i-a taiat scurt dialogul spunand ca el nu raspunde intrebarilor acelei avocate, ca ii cunoaste opiniile si ca el nu discuta cu ea, ca el stie mult mai bine care este situatia. 

   

  ARAFAT MINTE. 

  „Curtea a apreciat că aceste cereri sunt în afara domeniului de aplicare a Articolului 39 din reglementarea sa” care permite sesizarea în procedură de urgenţă când solicitanţii sunt expuşi „unui risc real de daune ireparabile”, transmite Agerpres.  

  CEDO a respins procedural actiunea care presupunea o decizie DE URGENTA a CEDO. Arafat minte. 

  Eu zic sa citiți puterile și bugetul pe care le are în SUA FEMA ( Federal Emergency Management Agency).

  1. 11000 de angajati (pentru SUA, adica ar trebui sa fie 500 de angajati in Romania).

   Mai citeste, mai copilule. 

  Este o intoxicare pusa la cale pentru a submina autoritatea statului.

  Sa ne spuna ziaristii care imprastie intoxicarea cine a inventat documentul, ca ei l-au primit si publicat.

  Altfel, oricine poate sa fabrice orice proiecte ticaloase si sa pretinda ca autoritatile statului le-au pus la cale. 

  Somnul națiuni naște monștrii!!!!! Toată clasa politica arestata pentru ÎNALTĂ TRĂDARE, GENOCID, CRIME ÎNPOTRIVA UMANITĂȚII, FURT CU CONSECINȚE DEOSEBIT DE GRAVE, PARCHETUL GENERAL, DNA,, SRI, SIE, TOATE ACESTE INSTITUȚII, TREBUIE REFORMATE, IAR TOȚI CARE SAU PERINDAT ÎN FUNCȚII ÎNALTE ARESTAȚI PENTRU COMPLICITATE PENTRU INFRACȚIUNILE ENUMERATE MAI SUS!!!!!! ȘI NU ÎN ULTIMUL RAND CONFISCAREA AVERII, ȘI PUN PARIU CA ROMÂNIA ȘI-AR PUTEA PLĂTI TOATA DATORIA EXTERNA!!!! DOAR ATUNCI ROMÂNIA VA FI LIBERA DE MONȘTRII ȘI LIPITORILE CARE AU SUPT DIN ACEASTA TARA!!!! TREZIȚI-VĂ ROMANI NOI SUNTEM PUTEREA, NOI SUNTEM CEI CARE TREBUIE SA FACEM LUCRURILE ASTEA ȘI SA NU UITAȚI EXPERIENTA DIN 89!!CAND NIȘTE TRĂDĂTORI AU PUS MANA PE ROMÂNIA!!!

  1. Suntem trup și suflet alături de cei care ne cheamă să le fim aproape!

  La ce este scris mai sus despre respectiva pseudo instituție, nu are imaginația atât de bogată un oarecare. Aia este inventată de o minte absolut demonică, un scenariu luat în calcul de cel puțin 20 de ani, și aparține celor mai lașe ființe,care stăpânesc lumea de sute de ani. Niște bestii infernale cu chip și trăsături umane împrumutate. Indivizi stăpâniți de lașitate,frustrare, viclenie inumană, perversitate, și tot ce poate fi inuman. Se dau a fi parte a unei etnii,dar au minți întunecate, inundate de ură inimaginabilă, lipsă de compasiune pentru tot ce este viu pe această planetă. În atâtea sute de ani,nu au fost în stare să își declare mai mult sau mai puțin apartenența religioasă, etnia, scopurile sau intențiile. O minoritate deplorabilă de o cruzime inimaginabilă, care a stat ascunsă în decursul a sute de ani,rîzînd planuri demonice de înrobire a planetei. O minoritate fără puteri și aptitudini fizice, care au fost în stare să inventeze tot ce poate aduce asuprire rasei umane, educându-se reciproc în scopul scornirii diferitelor metode de asuprire. O etnie care venerează tot ce este inuman: război, crime, ură, minciună ,fraudă, înșelăciune, furt, rasism,genocid,boli, sclavagism, viol,pedofilie, canibalism,etc... O minoritate care prin imaginația demonică și inumană, au ajuns cu o foarte mare răbdare și perseverență, pe timpul a sute de ani,în funcții cât mai înalte le tuturor națiunilor puternice,dornice de asuprire,război, dominație și insclavizare a popoarelor, găsind prin șiretlicuri și viclenie,metodele de a exploata mințile slabe spiritual ale conducătorilor de popoare,pentru a-i învrăjbi unii împotriva altora, îndemnându-i să ducă războaie de contopire, iar ei nefiind în stare niciodată să iasă la luptă. S-au infiltrat în structurile politice ale României, au adus prinți străini să ne conducă, au manipulat din umbră politicienii vremurilor, au introdus ură între etnii, pe principiul "dezbină și cucerește" . Au emis legi și decrete,având în funcții cheie oameni coruptibili,care din lăcomie și-au compromis integritatea și devotamentul,acceptând să trădeze poporul, să dea legi de înrobire financiară, și asuprind popoarele din care se trăgeau. Pofta de inavuțire , i-a transformat în ființe fără compasiune, ducând încontinuu mai departe opera criminală a acestor demoni. Și uite așa, s-a ajuns la situația actuală, când o minte antrenată să semene ură și distrugere,a găsit în România omul pripășit pe meleagurile noastre, care din mintea lui slăbită de frustrare și sentiment de inferioritate, a acceptat să fie slugă credincioasă a unui diavol cu chip de om. S-a înrolat rapid în structura masonică, fiind dispus să facă orice, numai să arate poporului care l-a adoptat, că el ajunge mare și tare. ... Dar, a făcut undeva greșeala care îl va costa tot: l-a ignorat pe Dumnezeu.

Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9297
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6851
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0142
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7419
Gram de aur (XAU)Gram de aur271.1673

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro