FORT, noua companie de cybersecurity a Bittnet Group, are în plan listarea la bursă cu sprijinul Agista

G.D.
Companii / 4 august

Vladimir Ghiţă, CEO FORT

Vladimir Ghiţă, CEO FORT

Global Resolution Experts (GRX) împreună cu ISEC Associates (ISEC), companii din domeniul securităţii cibernetice, devin FORT, în urma unui proces complex de rebranding, conform unui comunicat remis redacţiei. Astfel, în perioada imediat următoare, operaţiunile GRX vor fi unificate cu cele ale ISEC. Se va realiza, totodată, consolidarea întregii activităţi a Bittnet Group în sectorul cybersecurity sub aceeaşi identitate. Pentru a continua planurile strategice de expansiune, noua entitate are în plan listarea pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti. Acţionarii, printre care se află fondul de investiţii în curs de autorizare Agista, au aprobat listarea în Adunarea Generală.

"Ne bucură această schimbare de perspectivă, pentru că ne oferă resursele necesare să intrăm într-o altă etapă şi să concretizăm obiectivele ambiţioase pe care ni le-am propus. Chiar dacă procesul de rebranding a fost unul 360, noua filosofie FORT reprezintă o continuare a promisiunii brandurilor anterioare - de a oferi clienţilor acces la servicii şi soluţii de securitate cibernetică în vederea combaterii ameninţărilor digitale - printr-o abordare adaptată nevoilor actuale, generate de digitalizarea rapidă, remote work sau mobile access. Mai mult, momentul consolidării poziţiei noastre este unul deosebit de favorabil. Conform raportului McKinsey (2022), piaţa globală este estimată să crească la 101,5 miliarde de dolari până în 2025, pe fondul intensificării numărului de atacuri cibernetice de la an la an", a declarat Vladimir Ghiţă, CEO FORT, adăugând că rezultatele financiare bune ale companiei susţin trendul ascendent al pieţei, "Cifra de afaceri şi profitul net au crescut în primul semestru al anului 2022 faţă de perioada similară a anului anterior şi ne aşteptăm la o dinamică pentru semestrul al doilea care să permită atingerea obiectivelor asumate la începutul anului, respectiv o creştere cu cel puţin 25% pentru cei doi indicatori principali. În mod cert, rezultatele au venit pe fondul creşterii echipei cu 30%, colectivul nostru depăşind astăzi 30 colegi. Ne dorim ca acest nucleu de specialişti să reprezinte bazele pe care vom solidifica şi creşte prezenţa pe piaţa serviciilor specifice securităţii cibernetice."

FORT urmăreşte atingerea poziţiei de lider al sectorului securităţii cibernetice din România mulţumită competenţelor, experienţei şi expansiunii echipei, iar, alături de fondul de investiţii în curs de autorizare Agista, noua companie de cybersecurity FORT are în plan listarea pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti în viitor.

"Securitatea cibernetică este azi un subiect extrem de important care ne afectează pe toţi, fie că vorbim de companii sau personal. Pe măsură ce tehnologia avansează şi noi folosim tot mai mult dispozitive conectate la internet, cu atât este esenţială păstrarea în siguranţă a sistemelor şi datelor noastre. La Agista, credem că securitatea cibernetică a devenit în ultimii ani o nevoie primară, aflată chiar la baza piramidei lui Maslow, de aceea, am decis să investim capital şi know-how pentru crearea unui ecosistem de parteneri care lucrează îndeaproape pentru securizarea sistemelor", a declarat Nicolae Kovacs, CEO Agista.

Noua entitate FORT va furniza servicii specifice în domeniul securităţii cibernetice, precum audit de conformitate IT pentru diverse norme şi regulamente emise de entităţi juridice naţionale (Autoritatea de Supraveghere Financiară, Autoritatea pentru Digitalizarea României, Banca Naţională a României sau Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică), servicii de teste de penetrare pentru aplicaţii mobile, web şi infrastructură IT, servicii de consultanţă pentru securizarea mediului în care operează companiile, dar şi servicii de proiectare, implementare şi mentenanţă pentru soluţii din domeniul securităţii IT. Strategia de dezvoltare a companiei are în vedere atât consolidarea operaţiunile locale, cât şi accelerarea colaborărilor cu clienţi internaţionali, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. O sa fac ședința de bloc cu propunerea de listare PP ca sa obțin bani pentru o fotovoltaica pe terasa, reduc costurile pe încălzire și...ăăăăă, da, acționarii vor "primi" interviul meu dat la Ciutacu, în scop de propagare (pe bani) de vesti senzaționale...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

12 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.8909
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7450
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0380
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7696
Gram de aur (XAU)Gram de aur272.6466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro