Forumul APPR: Proteste spontane ale fermierilor afectaţi de sistemul antigrindină

T.B.
Miscellanea / 15 aprilie

Forumul APPR: Proteste spontane ale fermierilor afectaţi de sistemul antigrindină

Lipsa măsurilor concrete din partea autorităţilor au determinat fermierii impactaţi de efectele sistemului antigrindă să organizeze, astăzi, 15 aprilie 2024, proteste spontane în zonele punctelor de lansare a rachetelor, se arată într-un comunicat al Forumului APPR, remis redacţiei.

În urma nenumăratelor întâlniri şi dezbateri, ministerul de resort a venit cu propunerea de a emite un Ordin de Ministru prin care să reglementeze, mai riguros, frecvenţa şi direcţia de lansare a rachetelor cu efecte antigrindină. Până la momentul prezentei comunicări, fermierii au rămas doar cu promisiunea emiterii unui astfel de document, ceea ce a sporit gradul de nemulţumire în rândul membrilor noştri, care nu pot accepta ca rezolvarea unei probleme atât de grave este tergiversată la nesfârşit, informează sursa.

Proteste spontane se desfăşoară în judeţele Prahova,Vrancea, Iaşi şi Vaslui, unele dintre judeţele cele mai impactate, conform datelor APPR.

Potrivit reprezentanţilor Forumului APPR: "Amintim că nemulţumirile fermierilor pe acest subiect au fost aduse în atenţia Ministerului Agriculturii în mai multe ocazii, în scris sau în cadrul unor evenimente publice; au fost solicitate informatii despre practicile similare din alte state membre, dat fiind că, din informaţiile primite de la omologii noştri europeni, acest tip de sistem este interzis în majoritatea statelor europene".

Forumul APPR sustine iniţiativa membrilor săi de a-şi face vocea auzită. Protestele de astăzi sunt un semnal de alarmă pe care fermierii îl transmit autorităţilor care nu mai pot rămâne pasive la multitudinea de probleme ale sectorului: situaţia este critică, iar decidenţii sunt somaţi să vină cu soluţii concrete, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

APA NOVA
eximbank.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9748
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5777
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0370
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8147
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.4834

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ccib.ro
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb