FORUMUL INVESTITORILOR 2023Mareş-Alexandru Pavel, investitor: "Piaţa financiară suferă de o «boală», iar recesiunea este singurul medicament"

SABIN S. BRANDIBURU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 24 martie

Mareş-Alexandru Pavel, investitor: "Piaţa financiară suferă de o «boală», iar recesiunea este singurul medicament"

Piaţa financiară, la nivel global, suferă de o "boală", cauzată de Quantitative Easing (relaxarea cantitativă), iar singurul răspuns pentru această afecţiune este recesiunea, a afirmat investitorul Mareş-Alexandru Pavel, în cadrul conferinţei "Forumul Investitorilor - 2023: Provocările şi oportunităţile anului".

"În ultimii zece ani, piaţa financiară globală a fost lovită de o «boală», care se numeşte QE (Quantitative Easing), iar «răspunsul imunitar» la această boală ar fi, în mod normal, recesiunea. În aceste momente, Rezerva Federală trebuie să administreze medicamente ca să grăbească vindecarea. Fed nu se vor opri până ce nu va rezolva problema. Până şi inflaţia este cauzată de acest QE. Unele guverne au folosit relaxarea cantitativă pentru a-şi atinge obiectivele politice, după criza din 2008. Situaţia actuală din sistemul bancar este un prim simptom al QE-ului", a declarat acesta.

De asemenea, Mareş-Alexandru Pavel este de părere că diversificarea cunoştinţelor privind pieţele financiare este cel mai bun mecanism de apărare al investitorilor, în privinţa incertitudinii evoluţiei pieţelor.

"Ca investitori de retail, noi nu avem mecanisme avansate de a ne pune cumva la adăpost de ceea ce se întâmplă şi nu ştim ce se va întâmpla pe viitor. Cel mai bine este să ne informăm cât putem de mult şi să ne diversificăm cunoştinţele. Cei mai avansaţi în acest domeniu pot, de exemplu, să-şi îmbunătăţească cunoştinţele vizavi de tranzacţionarea opţiunilor" afirmă Pavel.

Studierea activelor de refugiu precum aurul, obligaţiunile şi instrumentele de investiţie în dolari reprezintă o soluţie, crede Mareş-Alexandru Pavel.

"În opinia mea, aş aloca mai mult timp studierii acelor clase de active de refugiu şi aici doresc să menţionez aurul, care a fost un activ de refugiu întotdeauna. De asemenea, instrumentele cu venit fix şi obligaţiunile, deoarece sunt foarte atractive acum. Aş mai pomeni anumite instrumente prin care putem să investim practic în dolari" a conchis investitorul.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Un articol excelent,

    multumim 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

08 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9543
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6181
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0759
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7545
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.0518

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro