Fost selecţioner tricolor: "Arabia Saudită a început o revoluţie fotbalistică"

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 8 decembrie 2023

"Jucători de top din întreaga lume vin în Arabia Saudită, nu mă aşteptam să se întâmple aşa de repede. Noi (Damac - n. r.) lucrăm cu un buget mic, suntem un club mic. Ne dorim să continuăm să creştem an de an, să ţintim mereu mai sus decât anul precedent. Sper să reuşim să ne atingem obiectivele", a declarat Cosmin Contra. (Sursa foto: frf.ro)

"Jucători de top din întreaga lume vin în Arabia Saudită, nu mă aşteptam să se întâmple aşa de repede. Noi (Damac - n. r.) lucrăm cu un buget mic, suntem un club mic. Ne dorim să continuăm să creştem an de an, să ţintim mereu mai sus decât anul precedent. Sper să reuşim să ne atingem obiectivele", a declarat Cosmin Contra. (Sursa foto: frf.ro)

English Version

Petro-dolarii dictează în acest moment "ritmul" pe piaţa transferurilor. Lumea fotbalului e împărţită, tehnicienii europeni susţin că acest lucru va distruge fotbalul, cei angajaţi în Golf susţin că asistăm la o revoluţie. "Sunt mulţi jucători care vor să vină" în Arabia Saudită, a declarat, pentru Arab News, Cosmin Contra, fostul selecţioner al naţionalei de fotbal a României, care antrenează din luna martie echipa saudită Damac FC: "Sunt mulţi jucători care vor să vină aici. Dar în acest moment este foarte greu să negociezi cu ei, fiindcă agenţii aud despre sume uriaşe de bani şi cred că toate cluburile din Arabia Saudită pot plăti la fel. Nu este cazul, dar unii nu înţeleg că doar câteva cluburi pot plăti sume stratosferice. Jucători de top din întreaga lume vin în Arabia Saudită, nu mă aşteptam să se întâmple aşa de repede. Noi (Damac - n. r.) lucrăm cu un buget mic, suntem un club mic. Ne dorim să continuăm să creştem an de an, să ţintim mereu mai sus decât anul precedent. Sper să reuşim să ne atingem obiectivele". Contra a fost întrebat dacă simte că face parte dintr-una din cele mai mari revoluţii din istoria fotbalului:

"Cu siguranţă, 100 la sută. Imaginaţi-vă, au transformat o ligă de care puţini erau interesaţi în afara ţării. Nu a fost uşor. Vor fi investiţi din ce în ce mai mulţi bani. Suntem pe margine şi încercăm să sprijinim în orice fel putem, astfel încât produsul şi fotbalul de aici să devină din ce în ce mai bune". Întrebat dacă el crede că echipele mai mici din campionatul saudit vor beneficia anii următori de pe urma marilor investiţii, Contra a spus: "Eu aşa cred, da. Cluburile vor primi destui bani pentru a se asigura că liga este competitivă în ansamblu. Nu ştiu dacă investiţiile vor fi vreodată în aceeaşi măsură ca la primele patru cluburi, dar bugetele vor creşte şi vom putea aduce jucători mai buni". În 2022, Contra a fost foarte aproape să câştige campionatul cu Al-Ittihad, una din cele mai puternice echipe din Arabia Saudită: "Nu poţi compara pe Al-Ittihad cu Damac. Ittihad este unul dintre cele mai mari cluburi din Asia şi presiunea este imensă. Avem şi noi presiune aici, însă de alt fel. Vreau să fim într-un loc sigur, să fim la mijlocul clasamentului, puţin mai sus dacă se poate. Acesta este obiectivul nostru la Damac, precum şi să-i facem să progreseze pe jucătorii pe care îi avem. Nu ne dorim stresul unei lupte pentru evitarea retrogradării. Al-Ittihad şi Damac sunt două cluburi foarte diferite, este greu să le compar. Practic, la Al-Ittihad trebuie să câştigi fiecare meci. Aici, la Damac, este presiunea sub care ne punem noi. Stafful şi jucătorii vor să câştige cât mai mult şi să nu renunţe niciodată. Diferite perspective, diferite tipuri de muncă". Vara trecută cluburile din Arabia Saudită au realizat transferuri de marcă, sumele totale vehiculate fiind de ordinul miliardelor de dolari, iar în pauza de iarnă este de aşteptat să fie reluat asaltul asupra jucătorilor din marile campionate europene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Feb. 2024
Euro (EUR)Euro4.9753
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5970
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2177
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8238
Gram de aur (XAU)Gram de aur298.9173

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb