Foşti directori ai OpenAI au strâns 450 de milioane de dolari pentru Anthropic

A.F.
Companii / 24 mai

Foşti directori ai OpenAI au strâns 450 de milioane de dolari pentru Anthropic

Anthropic, un startup de inteligenţă artificială fondat în 2021 de foşti directori de cercetare ai OpenAI, profită din plin de creşterea pieţei şi a anunţat ieri că a strâns 450 de milioane de dolari, ceea ce marchează cea mai mare rundă de finanţare în sectorul AI din acest an, după investiţia Microsoft în OpenAI în ianuarie, transmite CNBC.

În ciuda unei încetiniri dramatice a pieţei pentru finanţarea startupurilor de la începutul anului 2022, investitorii de risc încă investesc numerar în companii cu o poveste convingătoare în AI generativă, în timp ce Microsoft, Google şi alţii se întrec pentru a integra noi modele AI în produsele lor de bază.

Google se numără printre principalii investitori în cea mai recentă rundă de finanţare a Anthropic, alături de Salesforce Ventures, Zoom Ventures şi Spark Capital.

Anunţul vine la două luni după ce Anthropic a strâns o finanţare de 300 de milioane de dolari, la o evaluare de 4,1 miliarde de dolari.

Cu o lună înainte, Google a investit 300 de milioane de dolari în companie, luând un pachet de 10% din acţiuni.

Este important faptul că susţinătorul este listat ca Google şi nu ca unul dintre braţele de investiţii ale grupului Alphabet, GV sau CapitalG.

Anthropic este compania din spatele Claude, un chatbot rival al ChatGPT al OpenAI. Firma fost fondată de Dario Amodei, fostul vicepreşedinte pentru cercetare al OpenAI, şi sora sa Daniela Amodei, care a fost vicepreşedinte pentru siguranţă şi politică al OpenAI.

Câţiva alţi foşti angajaţi în cercetare la OpenAI au fost, de asemenea, în echipa fondatoare a Anthropic.

"Acesta este cu siguranţă o problemă importantă în spaţiul AI generativ. Arată că OpenAI nu este singurul jucător din joc, că este încă un spaţiu foarte competitiv", a spus Ali Javaheri, analist de cercetare asociat la PitchBook.

La începutul acestei luni, Anthropic a fost una dintre cele patru companii invitate la o întâlnire la Casa Albă pentru a discuta despre dezvoltarea responsabilă a inteligenţei artificiale cu vicepreşedintele Kamala Harris.

Alphabet, compania mamă a Google, Microsoft şi OpenAI au fost celelalte companii de tehnologie participante la întâlnire.

Şi, în martie, Anthropic a anunţat că Claude va fi disponibil în Slack printr-o aplicaţie chatbot.

Printre primii clienţi ai Claude se numără Notion, DuckDuckGo şi Quora.

Compania a refuzat să numească clienţi suplimentari în afară de Slack.

Sandy Banerjee, reprezentantă a Anthropic, a declarat pentru CNBC că finanţarea va fi folosită "pentru a continua antrenarea modelelor mai sigure, inclusiv versiunile viitoare ale lui Claude".

"Echipa noastră se concentrează pe tehnicile de aliniere a AI care permit sistemelor AI să gestioneze mai bine conversaţiile adverse, să urmeze instrucţiuni precise şi, în general, să fie mai transparente cu privire la comportamentele şi limitările lor", a spus articolul Anthropic pe blog.

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9615
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6393
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1136
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7558
Gram de aur (XAU)Gram de aur292.7061

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro