Fostul consilier al lui Trump a fost condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare

M.A.
Internaţional /

Roger Stone (Sursa foto: Twitter)

Roger Stone (Sursa foto: Twitter)

Fostul consilier al lui Donald Trump, Roger Stone, a fost condamnat, joi, de un judecător federal, la trei ani şi patru luni de închisoare, pentru acuzaţii care includ minţirea parlamentarilor care investigau amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016, transmite Reuters.

Judecătorul districtual Amy Berman Jackson a anunţat sentinţa după ce avocatul lui Stone a cerut ca acesta să nu fie condamnat la închisoare, într-un caz care a provocat nemulţumirea preşedintelui Trump, informează News.ro.

Atitudinea beligerantă a lui Stone şi minciunile acestuia reprezintă "un pericol pentru democraţie", a spus judecătoarea.

"El nu a fost judecat, aşa cum s-au plâns unii, pentru că i-a luat apărarea preşedintelui. A fost judecat pentru că l-a acoperit pe preşedinte", a spus Jackson.

Aceasta a adăugat că "Nu a fost nimic nedrept, fals sau ruşinos în legătură cu investigaţia procuraturii", a adăugat Jackson, citând cuvintele folosite de Trump.

Judecătoarea a mai spus că Stone "ştia exact ce face" atunci când a publicat anul trecut o imagine pe pagina sa de socializare care poziţiona o armă în dreptul capului ei.

"Inculpatul s-a angajat într-un comportament ameninţător şi intimidant faţă de instanţă", a mai afirmat judecătoarea, care a apreciat este "intolerabil pentru administrarea justiţiei".

Judecătoarea a mai spus că cererea iniţială a procurorilor pentru o pedeapsă de 7-9 ani de închisoare, retrasă ulterior de Departamentul de Justiţie după ce Trump s-a plâns public, a fost bine documentată, dar o astfel de pedeapsă "Nu este necesară" în cazul lui Stone.

Stone, care aşteaptă încă răspunsul la o solicitare pentru un nou proces, a refuzat să vorbească la audierea pentru anunţarea sentinţei.

Judecătoarea a precizat că Stone nu a fost acuzat sau condamnat pentru că ar fi avut vreun rol în a conspira cu Rusia, dar a explicat că efortul său de a obstrucţiona investigaţia din Congres "a fost deliberată, planificată, nu un incident izolat".

Cariera lui Stone alături de Partidul Republican s-a desfăşurat de la scandalul Watergate din anii 1970 şi până la campania lui Trump de acum patru ani.

Stone a venit la tribunal la braţ cu soţia sa, purtând ochelari de soare, fiind înconjurat de familie, prieteni şi avocaţi. El a trecut pe lângă un şobolan gonflabil uriaş, îmbrăcat ca Trump, cu o cravată roşie şi păr galben şi o pancardă prin care se cerea achitarea lui.

Pe 15 noiembrie 2019, un juriu format din nouă femei şi trei bărbaţi l-a găsit vinovat pe Stone pentru toatele cele şapte capete de acuzare referitoare la minţirea Congresului, obstrucţionarea justiţiei şi intimidarea martorilor. Acuzaţiile provin din investigaţia consilierului special Robert Mueller, care prezintă amestecul Rusiei în alegerile din 2016 pentru susţinerea candidaturii lui Trump. Stone este unul dintre mai mulţi asociaţi ai lui Trump acuzaţi în ancheta lui Mueller.

Martorul pe care l-a intimidat Stone este un realizator de radio numit Randy Credico, care a fost chemat să fie audiat în Congres şi să vorbească cu FMI în legătură cu amestecul Rusiei în alegeri.

În emailuri şi mesaje text, Stone i-a spus lui Credito, printre altele: "Pregăteşte-te să mori", "Eşti un şobolan. Un turnător", şi "Obstrucţionează".

În cursul audierii, Trump s-a plâns pe Twitter că Departamentul de Justiţie ar fi trebuit să îi pună sub acuzare pe fostul şef al FBI James Comey şi pe fostul adjunct al acestuia Andrew McCabe, pentru minciuni. Departamentul de Justiţie a optat să nu îi pună sub acuzare pe cei doi.

Trump, care marţi a graţiat doi condamnaţi proeminenţi pentru delicte financiare, respectiv finanţistul Michael Milken şi fostul guvernator de Illinois Rod Blagojevich, a evitat să spună dacă îl va graţia pe Stone.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Consilierul lui Trump a fost condamnat la inchisoare(de zici ca el a devenit presedintele SUA)dar Trump nu,fiindca are imunitate"naturala".Tot e bine ,nu se imbolnaveste de coronavirus.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  E mereu o coincidenta cand vine vorba de adversarii lui Trump in America sau de adversarii nationalistilor in alte tari.Au mereu nume de genul:

  BERMAN, MUELLER, SCHIFF, SCHUMER, SANDERS, BLOOMBERG, GINSBURG 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS