Fostul ministru al Dezvoltării îl provoacă pe Ion Ştefan la o dezbatere pe teme care ţin de acest domeniu

F.D.
Politică /

Vasile Suciu (sursă foto: Twitter)

Vasile Suciu (sursă foto: Twitter)

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice Vasile Suciu îl provoacă pe actualul ministru, Ion Ştefan, la o dezbatere despre toate temele care ţin de acest domeniu, dar în special despre situaţia facturilor restante pe PNDL, a plăţilor aferente POR. "Vă rog să nu urmaţi exemplul domnului Klaus Iohannis, premierul de facto al guvernului din care faceţi parte, care evită dezbaterile faţă în faţă, sfidându-i pe români. (...) Curaj, domnule ministru!", spune Vasile Suciu.

Vasile Daniel Suciu afirmă, în scrisoarea adresată ministrului Ion Ştefan, că au trecut aproape două săptămâni de zile de când acesta a devenit ministru al lucrărilor publice şi administraţiei publice şi a avut destul timp pentru a se familiariza cu problematica din aria de responsabilitate, dar şi pentru a înţelege ce lucruri s-au făcut în perioada de dinaintea mandatului său.

Suciu spune că a observat în acelaşi timp faptul că, de la învestirea în funcţie a actualului guvern, premierul Ludovic Orban şi diverşi miniştri ai cabinetului au formulat acuzaţii cu privire la activitatea precedentului guvern.

El spune că este gata să discute toate temele care privesc ministerul şi în special despre: "1. Situaţia facturilor restante pe PNDL, deoarece aţi vehiculat o sumă care nu este conformă cu realitatea, iar transparenţa este un cuvânt care vă este drag. 2. Situaţia plăţilor aferente POR şi viziunea dumneavoastră despre viitorul exerciţiu financiar european, inclusiv relansarea axei 2.2, distribuirea rezervei de performanţă şi posibilitatea supracontactării pe anumite axe de succes. 3. Viziunea dumneavoastră despre Codul Finanţelor Publice Locale, având în vedere solicitările autorităţilor administrative. 4. Viziunea dumneavoastră despre bugetul ministerului pe anul viitor. 5. Orice temă pe care o consideraţi oportună şi eu vă garantez că nu vă întreb de impozitul pe casă şi grinda greşită".

Suciu susţine că speră ca Ion Ştefan să accepte invitaţia sa.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS