Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Fostul ministru Cristian David, achitat definitiv

T.E.
Anticorupţie /

Cristian David (Sursa foto: Twitter)

Cristian David (Sursa foto: Twitter)

Fostul ministru de Interne Cristian David a fost achitat, astăzi, în dosarul în care era acuzat de trafic de influenţă, în condiţiile în care iniţial fusese condamnat la cinci ani de închisoare, după ce îi fusese schimbată încadrarea faptei din luare de mită în trafic de influenţă.

Decizia este definitivă.

"În baza art. 396 alin. (5) din Codul de procedură penală raportat la art. 16 alin. (1) lit. c) din Codul de procedură penală, achită pe inculpatul David Cristian sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă prevăzută de art. 257 din Codul penal din 1969 cu aplicarea art. 5 din Codul penal. Înlătură dispoziţia privind confiscarea sumei de 500.000 euro de la inculpatul David Cristian. Ridică măsura asigurătorie a sechestrului instituită asupra bunurilor mobile şi imobile proprietatea inculpatului David Cristian prin ordonanţa nr. 553/P/2014 din 11.03.2015 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie -Direcţia Naţională Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie. Înlătură dispoziţia privind obligarea inculpatului David Cristian la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat", se arată în decizia instanţei.

Cristian David a fost trimis în judecată de DNA, în 16 iulie 2015, alături de Gheorghe Doliu, Valeriu Roger Niţescu, fostul şef de cabinet al lui David, şi Marian Cristinel Bîgiu, prefect al judeţului Buzău la data comiterii faptei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS