Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Fostul preşedinte al AEP, Daniel Barbu, urmărit penal de DNA

I.D.
Anticorupţie /

Daniel Barbu (Sursa foto: Twitter)

Daniel Barbu (Sursa foto: Twitter)

Actualizare Daniel Barbu, urmărit penal de către DNA pentru "neurmărire conform legii a respectării destinaţiei subvenţiilor"

Fostul preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente Daniel Barbu este urmărit penal de către Direcţia Naţională Antocorupţie (DNA) pentru "neurmărire conform legii a respectării destinaţiei subvenţiilor", în dosarul în care trezorierul PSD, Mircea Drăghici, este cercetat pentru delapidare şi utilizarea subvenţiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate.

-----

Fostul preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente Daniel Barbu a ajuns, miercuri dimineaţă, la DNA, cel mai probabil fiind convocat în dosarul trezorierului PSD, Mircea Drăghici.

Daniel Barbu, fost preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente, a ajuns, miercuri dimineaţă, la Direcţia Naţională Anticorupţie, înainte de ora 10.00, informează News.ro.

El a intrat în sediul instituţiei şi a refuzat să facă declaraţii jurnaliştilor.

Cel mai probabil, acesta a fost chemat în legătură cu dosarul care-l vizează pe trezorierul PSD, Mircea Drăghici.

Acesta este cercetat de către DNA pentru pentru delapidare şi utilizarea subvenţiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate.

În 2 aprilie, DNA a anunţat că, în calitate de trezorier al unui partid, având atribuţii de gestionare şi administrare a bunurilor şi fondurilor băneşti aparţinând formaţiunii politice respective, suspectul şi-ar fi însuşit suma de 380.000 euro prin încheierea unui contract de închiriere a unui imobil, având un caracter simulat, folosind astfel suma de bani provenită din subvenţii în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, respectiv pentru plata parţială în proporţie de peste 2/3 a unui imobil.

De asemenea, în 22 aprilie, procurorii DNA au transmis că au extins urmărirea penală faţă de trezorierul PSD Mircea Drăghici pentru încă o infracţiune de delapidare. Acesta ar fi dispus scoaterea din patrimoniul partidului a unui autoturism de lux, cu o valoare de 324.800 lei, fără încasarea contravalorii acestuia la momentul înstrăinării.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS