Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Fostul preşedinte al CJ Constanţa - cercetat de DNA în alte două dosare

D.I.
Anticorupţie /

Nicuşor Constantinescu (Sursa foto: Twitter)

Nicuşor Constantinescu (Sursa foto: Twitter)

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, care are o condamnare de şapte ani şi patru luni de închisoare în dosarul Centrului Militar Zonal şi în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Mamaia, este cercetat de procurorii DNA în alte două dosare. Într-un dosar el este urmărit penal, iar în cel de-al doilea are calitatea de suspect. Unul dintre dosare este legat de firma Tel Drum. Constantinescu spune că este şantajat pentru a face denunţuri împotriva lui Liviu Dragnea.

Nicuşor Constantinescu a fost adus luni, la sediul DNA Constanţa, pentru a fi informat despre acuzaţiile care îi sunt aduse în alte două dosare. După ce a coborât din duba Penitenciarului Poarta Albă, Constantinescu a declarat jurnaliştilor: "În loc să fie cercetat domnul Bodean Andrei (n.r.şeful DNA Constanţa) pentru represiune nedreaptă şi tortură pentru tot ce mi-a făcut mie în dosarele pe care le-a instrumentat, sunt cercetat petnru că a a aflat că este cercetat alături de doamna Kovesi, la plângerile mele, la Secţia pentru investigarea magistraţilor".

La ieşirea din sediul DNA Constanţa, Nicuşor Constantinescu a afirmat că este cercetat într-un dosar în care este vizată firma Tel Drum şi că este şantajat pentru a face denunţuri împotriva lui Liviu Dragnea.

Avocatul lui Nicuşor Constantinescu, Marius Mocanu, a explicat jurnaliştilor la ieşirea din sediul DNA Constanţa, că fostul preşedinte al Consiliului Judeţean este cercetat în două dosare penale, ambele fiind disjunse dintr-un raport al Curţii de Conturi ce vizau un control la Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa.

"Este vorba despre două dosare penale. Unul este un dosar un pic mai vechi, din anul 2015, altul este un dosar din anul 2017. Ambele dosare sunt disjunse dintr-un raport al Curţii de Conturi ce vizau un control la Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa şi în esenţă vizează plăţi nelegale efectuate de către domnul Constantinescu în calitatea de ordonator principal de credite la Consiliul Judeţean Constanţa, plăţi care au fost virate către RAJDP Constanţa pentru efectuarea unor lucrări", a precizat avocatul.

Marius Mocanu a precizat că Nicuşor Constantinescu a refuzat să dea declaraţii în faţa anchetatorilor.

"A refuzat să dea declaraţie la acest moment procesual, apreciind că este necesar să studieze actele aflate la dosarul cauzei şi în funcţie de concluziile la care vom ajunge vom formula cereri privind declaraţii, privind administrarea de probe", a precizat apărătorul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa.

Marius Mocanu a menţionat într-un dosar Nicuşor Constantinescu este urmărit penal, iar în celălat are calitatea de suspect.

"Într-unul dintre dosare, despre care vă spuneam că este mai vechi, s-a pus în mişcare acţiunea penală, având calitatea de inculpat, în cel de-al doilea dosar suntem în faza în care s-a dispus începerea urmăririi penale şi dânsul are calitatea de suspect", a mai spus avocatul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS