Abonament gratuit

Fostul trezorier al PSD Mircea Drăghici, trimis în judecată de DNA

V.I.
Anticorupţie /

Fostul trezorier al PSD Mircea Drăghici, trimis în judecată de DNA

Fostul trezorier al PSD Mircea Drăghici a fost trimis în judecată joi, de DNA, pentru săvârşirea infracţiunilor de utilizare a subvenţiilor în alte scopuri decât acelea pentru care au fost acordate şi pentru delapidare.

Drăghici a declarat în repetate rânduri că este nevinovat.

PSD nu s-a constituit încă în parte civilă în proces, urmând să ia o decizie în acest sens până la începerea procesului, potrivit comunicatului DNA.

"În ziua de 15.02.2018, au fost încheiate două contracte: o promisiune de vânzare cumpărare între vânzătorul imobilului şi persoana din familia inculpatului pentru suma de 180.000 euro (plătită din fonduri proprii), dar şi un contract de închiriere între acelaşi vânzător şi formaţiunea politică (care practic îi asigura vânzătorului imobilului că va încasa diferenţa până la valoarea reală de peste 500.000 euro, din subvenţiile primite de partid). Contractul de închiriere fusese încheiat pentru o perioadă de 10 ani (01.03.2018 - 01.03.2029), valoarea totală a chiriei de 380.000 euro urmând a fi achitată timp de 18 luni. În realitate, întreaga contravaloare a contractului a fost achitată în avans, într-un interval de timp de 5 luni din sume de bani provenite din subvenţia acordată formaţiunii politice în baza Legii nr. 334/2006, privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale", mai arată procurorii.

După declanşarea controlului de către Autoritatea Electorală Permanentă cu privire la utilizarea subvenţiilor de formaţiunea politică în cadrul căreia Drăghici îndeplinea funcţia de trezorier, a fost reziliat contractul de închiriere, precum şi promisiunea de vânzare-cumpărare şi au fost restituite sumele de bani încasate cu titlu de chirie şi pentru achiziţionarea imobilului, mai spune rechizitoriul procurorilor.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. trebuie trimis in judecata tot sistemul politic din romania si cei de la guvernare si cei din opozitie pentru ca toti sint peo mana

    1. guvernul inprumuta bani cu dobinda camatareasca ca sa tina toate ziarele din romania toate televiziunile toate teatrele de amatori toate spitalele de amatori toate primariile falimentare toti trebuie arestati ca e o sleafta de golani fara pereche tilhari la drumul mare

      trezorierul a vrut sa fie si agent imobiliar face si desface promisiuni contracte de inchiriere omul e dotat stie codul civil dar nu la invatat pe cel penal si la prins procurorii cu mitan sac dar cite din astea ar fi facut pina acum trezorier trezorier de unde avea 180000 euro io fi imprumutat de la basescu sau de la adrian nastase trebuie aflat ce fel de trzorarie e la psd so fi mutat banca nationala la ei pe timp de criza iar agentul imobiliar actioneaza numai cu contracte fictive de suprafata ca sa poata plati datoriile efectuate in timpul marii crize din 2008,.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie