Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

FOTBAL ŞI BANIFIFA militează pentru un mondial al cluburilor extins

Ziarul BURSA #Sport /

Goana după audienţe şi bani continuă pentru cei care conduc "industria" numită fotbal. Apar noi şi noi competiţii internaţionale, toate având ca scop maximizarea profiturilor de pe urma unui sport aflat în topul preferinţelor la nivel mondial. Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA), Gianni Infantino, a anunţat că doreşte accelerarea proiectului noii Cupe Mondiale a cluburilor şi renunţarea la Cupa Confederaţiilor, cu ocazia Consiliului forului internaţional, ce va avea loc joi şi vineri la Miami.

Infantino susţine încă de anul trecut un proiect de reformare a Cupei Mondiale a cluburilor, care se dispută într-un formulă anuală cu şapte participante, şi care va reuni în noul său format 24 de cluburi, dintre care 12 din Europa.

Prima ediţie va avea loc în anul 2021, cu un an înaintea Cupei Mondiale din 2022 din Qatar, iar competiţia ar urma să fie organizată o dată la patru ani. "Da, aşa se vor întâmpla lucrurile. Vrem să lăsăm în urmă Cupa Mondială a cluburilor în formatul actual şi vom lua această decizie", a declarat pentru ZDF brazilianul Fernando Sarney, membru în Consiliul FIFA.

La Miami, preşedintele FIFA ar dori, de asemenea, suprimarea Cupei Confederaţiilor, un turneu internaţional organizat cu un an înaintea Cupei Mondiale de către ţara gazdă, câştigat de Germania în 2017 la ultima ediţie din Rusia. Infantino ar dori să amâne pentru o dată ulterioară crearea Ligii mondiale a naţiunilor, o mini Cupă Mondială, care ar regrupa la fiecare doi ani opt echipe naţionale. Pe de altă parte, UEFA şi-a exprimat deja opoziţia faţă de aceste două proiecte, motivând că programul internaţional este şi aşa supraîncărcat, iar jucătorii nu mai fac faţă, fizic, presiunii.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS