Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

Fotbalist pedepsit de club pentru că a ales naţionala tricoloră

O.D.
Ziarul BURSA #Sport /

Fotbalist pedepsit de club pentru că a ales naţionala tricoloră

Proaspăt convocat la prima reprezentativă a ţării noas-tre, internaţionalul de tineret Adrian Rus are probleme la echipa de club din Ungaria. Chiar dacă motivul oficial nu a fost prezentat, există suspiciuni că s-a recurs la această măsură ca pedeapsă pentru faptul că jucătorul nu a ales să joace pentru echipa naţională a Ungariei.

Federaţia Română de Fotbal (FRF) a anunţat, într-un comunicat, că a informat FIFA şi UEFA cu privire la situaţia în care se află Adrian Rus la echipa MOL Fehervar: "Federaţia Română de Fotbal apără şi respectă drepturile şi interesele fotbaliştilor români, astfel că a luat la cunoştinţă cu mâhnire de situaţia sensibilă în care se află Adrian Rus, internaţional român U21 participant la Campionatul European 2019 şi convocat recent la echipa naţională de seniori, legitimat la clubul MOL Fehervar FC. Încă sperăm să fie o coincidenţă trimiterea lui Adrian Rus la echipa secundă a clubului imediat după primirea faxului preliminar de convocare la prima reprezentativă a României pentru partidele cu Spania şi Malta din preliminariile Euro 2020 şi după ce jucătorul şi-a manifestat clar dorinţa de a îmbrăca tricoul României. Ar fi nedrept ca jucătorului să i se încalce dreptul la performanţa sportivă pentru opţiunea lui de a reprezenta România. Această opţiune este protejată, iar orice presiune psihică şi orice tratament injust şi discriminatoriu ne determină totdeauna să apărăm drepturile şi interesele jucătorului".

FRF menţionează că o astfel de acţiune din partea clubului ar încălca principiile FIFA şi UEFA cu privire la interzicerea oricărui comportament dis-criminatoriu ce are drept scop sau efect defavorizarea sau supunerea la un tratament injust ori degradant a unei persoane în cadrul relaţiilor dintre jucători şi cluburile unde îşi desfăşoară activitatea: "În acest context, Federaţia Română de Fotbal a informat FIFA şi UEFA cu privire la situaţia în care se află Adrian Rus, solicitând evaluarea aces-teia şi adoptarea măsurilor ce se impun. Totodată, în temeiul bunelor relaţii ce guvernează activitatea FRF şi AFAN, a solicitat sindicatului membru FIFPRO sprijinul pentru toate demersurile către sindicatul maghiar şi Asociaţia Internaţională a Fotbaliştilor Profesionişti, astfel încât evoluţia jucătorului şi drepturile sale să fie apărate". FRF a subliniat că va continua să monitorizeze evoluţia situaţiei şi va întreprinde toate acţiunile în sprijinul lui Adrian Rus.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Minte de ungur: te persecuta pentru ca apoi să-ți ceara sa "tragi" pentru ei.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Business Card
BTPay
Gala 'Women in Economy 2020'
Benihana
Hotel Marshal Garden

ENGLISH SECTION

more articles

Anvergura
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS