FPIOR:Intră în responsabilitatea angajaţilor să declare veniturile provenite din bacşişuri pe persoană fizică

F.D.
Miscellanea / 28 noiembrie 2022

Intră în responsabilitatea angajaţilor să declare veniturile provenite din bacşişuri pe persoană fizică

Între 21 şi 22 Noiembrie, la Oradea, a avut loc întâlnirea trimestrială a Federaţiei Patronatelor din Industria Ospitalităţii, la care au participat reprezentanţii patronatelor locale din Timişoara, Constanţa, Braşov, Sibiu, Baia Mare, Bacău, Craiova, Piteşti, Satu Mare, Oradea, Cluj şi Bucureşti, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Conform sursei citate, la întâlnire s-au discutat numeroase teme de interes pentru industria ospitălităţii şi s-au luat poziţii şi direcţii de acţiune cu privire la subiecte de interes pentru industrie. FPIOR a purtat discuţii extinse şi despre taxarea veniturilor angajaţilor din industria ospitalităţii, provenite din bacşişuri.

"FPIOR îşi doreşte să vină în sprijinul angajaţilor şi susţine posibilitatea încasării de bacşişuri pe card sau prin oricare alte forme de plată. În egală măsură, considerăm că banii primiţi de către angajaţii din industrie direct de la clienţi sunt venituri personale şi trebuie să intre, la fel ca orice venit din altă sursă, în responsabilitatea angajaţilor să declare aceste venituri pe persoană fizică, urmând ca plata oricărui impozit, dacă este cazul, să intre tot în obligaţia acestora. Taxarea acestor venituri suplimentare ale angajaţilor noştri nu trebuie însă, să devină o povară fiscala şi o sarcină de control pentru angajatori. Aşadar susţinem legea impozitării bacşişului, dar prin impozitarea lui direct către beneficiarul venitului. Există pârghii legale simple pentru declararea şi înregistrarea acestor venituri. Nu vrem transformarea unui venit suplimentar pentru angajaţii din industrie într-o obligaţie în plus pentru angajatori", a punctat Valentin Şoneriu, Preşedintele Federaţiei Patronatelor din Industria Ospitalităţii din România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

03 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9005
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9076
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4945
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3749

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro