FRANŢA:Preşedintele Macron consideră necesară o redresare europeană mai viguroasă

A.B.
Internaţional / 26 martie

Preşedintele Macron consideră necesară o redresare europeană mai viguroasă

Preşedintele francez Emmanuel Macron a estimat joi că Europa va trebui să îşi îmbunătăţească şi să îşi completeze răspunsul economic şi bugetar la criza provocată de pandemia de COVID-19 astfel încât redresarea să fie mai viguroasă şi să nu existe un decalaj prea marea comparativ cu abordarea Statelor Unite, transmite AFP şi Agerpres.

"Aceasta este una din lecţiile crizei pentru Europa şi pentru Franţa: trebuie să ne simplificăm drastic răspunsurile. Suntem prea înceţi, suntem prea complicaţi, suntem prea închistaţi în propriile birocraţii"', a declarat preşedintele francez după summitul european desfăşurat prin videoconferinţă.

Rezumând discuţiile din cadrul reuniunii Consiliului European, Emmanuel Macron a subliniat că ieşirea din criză necesită "menţinerea măsurilor de sprijin bugetar atâta timp cât durează criza sanitară şi implementarea rapidă a planului de redresare europeană" de 750 de miliarde de euro, adoptat în iulie.

Cu acest angajament "extrem de puternic", UE "a oferit un răspuns adecvat" după primul val al epidemiei din primăvara anului 2020. Dar după al doilea şi al treilea val (...) va trebui probabil să completăm acest răspuns", a adăugat Macron.

"Forţa răspunsului american şi al planului anunţat acum câteva zile de preşedintele Biden şi de Congresul său ne plasează în faţa unei responsabilităţi istorice", a mai spus preşedintele Franţei.

Pe baza proiecţiilor "vedem clar că Statele Unite vor reveni aproximativ la mijlocul anului 2021 la nivelul lor absolut de dinainte de criză şi, mai ales, vor reveni foarte repede pe traiectorie", a subliniat şeful statului francez.

În schimb, UE nu va reveni la nivelul de dinaintea crizei "până în primăvara-vara 2022", adică "un decalaj al traiectoriei care este îngrijorător deoarece este o pierdere a creşterii potenţiale", a afirmat Macron.

"Aceasta presupune, fără îndoială, un răspuns mai puternic şi cred că aceasta este discuţia pe care trebuie să o avem între europeni", a conchis el, solicitând să se "investească mai rapid şi mai puternic în priorităţile noastre sectoriale".

În concluzie, Emmanuel Macron doreşte să "lanseze dezbaterea şi să planteze o sămânţă" pe acest subiect pe care încă nu l-a discutat cu omologii săi europeni, potrivit unei surse diplomatice franceze.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Sistemul bancar după un an de pandemie”
Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

22 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9253
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1431
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7465
Gram de aur (XAU)Gram de aur236.9350

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
piperea.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro