Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Franţa şi UE - gata să riposteze în faţa unor noi taxe impuse de SUA

V.D.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Trump a declarat, marţi, la Londra, înaintea unui summit NATO, că nu va permite Franţei să profite de companiile americane şi că Uniunea Europeană a tratat Statele Unite foarte nedrept în ceea ce priveşte comerţul.

Trump a declarat, marţi, la Londra, înaintea unui summit NATO, că nu va permite Franţei să profite de companiile americane şi că Uniunea Europeană a tratat Statele Unite foarte nedrept în ceea ce priveşte comerţul.

Franţa şi Uniunea Europeană sunt gata să riposteze dacă preşedintele american Donald Trump va impune, conform ameninţărilor, taxe de până la 100%, respectiv 2,4 miliarde dolari, la importurile de şampanie, genţi şi alte produse franceze, a declarat ieri guvernul francez.

Ameninţarea tarifelor punitive a apărut după ce o anchetă a guvernului american a constatat că noua taxă a serviciilor digitale a Franţei ar dăuna companiilor de tehnologie din SUA şi va intensifica o dispută comercială în vigoare între Europa şi Statele Unite.

Trump a declarat, marţi, la Londra, înaintea unui summit NATO, că nu va permite Franţei să profite de companiile americane şi că Uniunea Europeană a tratat Statele Unite foarte nedrept în ceea ce priveşte comerţul.

Ministrul francez al Finanţelor, Bruno Le Maire, a catalogat ameninţarea americană inacceptabilă şi a declarat că taxa franceză nu face discriminări împotriva companiilor americane. "În cazul unor noi sancţiuni americane, Uniunea Europeană ar fi gata să riposteze", a spus Le Maire la Radio Classique.

Taxa de 3% din Franţa se aplică veniturilor din servicii digitale obţinute de companii cu peste 25 de milioane de euro (27,86 milioane de dolari) venituri din Franţa şi 750 de milioane de euro (830 de milioane de dolari) la nivel mondial.

O anchetă a biroului reprezentantului comercial al SUA a constatat că taxa franceză era "incompatibilă cu principiile politicilor fiscale internaţionale". Acesta a afirmat că taxa este "neobişnuit de împovărătoare" pentru companiile americane, inclusiv Google (GOOGL.O), Alphabet Inc, Facebook Inc (FB.O), Apple Inc (AAPL.O) şi Amazon.com Inc (AMZN.O).

Donald Trump a anunţat, ieri, pe Twitter, că va reimpune tarife pentru importurile de oţel şi aluminiu din Brazilia şi Argentina, ca reacţie la deprecierea monedelor.

Cele două ţări au cerut explicaţii din partea Washingtonului, iar Trump a declarat că motivul acestei decizii este deprecierea monedelor lor în raport cu dolarul. Analiştii au anunţat că monedele s-au depreciat parţial din cauza războiului comercial dintre SUA şi China.

Trump a afirmat pe platforma de micro-blogging : "Voi reintroduce imediat tarifele pentru oţelul şi aluminiul livrat în SUA din cele două ţări".

Reprezentanţii Departamentului de Stat şi ai Biroului Reprezentantului pentru Comerţ nu au răspuns imediat solicitării de comentarii.

Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, un susţinător deschis al lui Trump, care a promovat legături mai strânse cu SUA, a afirmat, într-un interviu acordat unui post radio local, că îl va suna pe omologul său american şi că este încrezător că acesta îi va asculta îngrijorările. Guvernul brazilian a anunţat că se află deja în discuţii cu Washingtonul.

Ministrul pentru Producţie din Argentina, Dante Sica, a spus că anunţul lui Trump este "neaşteptat" şi că încearcă să discute cu oficiali americani. În plus, Ministerul de Externe din Argentina a anunţat că va începe negocieri cu Departamentul de Stat, conform surselor citate de presă.

În acest an, Argentina a exportat în SUA oţel şi aluminiu în valoare de circa 700 de milioane de dolari.

Acţiunile producătorilor americani de oţel din SUA au crescut, ieri, în urma anunţului lui Trump. Titlurile United States Steel au urcat cu 3%, iar AK Steel Holding cu 5,8%.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS