Franţa va reglementa de la caz la caz situaţia migranţilor ilegali în sectoarele care duc lipsă de forţă de muncă

V.G.
Internaţional / 6 decembrie 2022

Franţa va reglementa de la caz la caz situaţia migranţilor ilegali în sectoarele care duc lipsă de forţă de muncă

Guvernul francez lucrează la o lege privind imigraţia care presupune, între altele, reglementarea migranţilor ilegali care lucrează deja în sectoare care duc lipsă de mână de lucru, însă această reglementare nu se va face la modul global şi în masă, ci de la caz la caz, respectând criterii de integrare, transmite astăzi EFE, potrivit Agerpres.

Acesta este mesajul transmis astăzi de membrii executivului francez, care coincide cu o dezbatere ce urmează să aibă loc în cursul serii în Adunarea Naţională la care şefa guvernului, Elisabeth Borne, va prezenta primele elemente ale acestui proiect de lege care va fi depus oficial în ianuarie.

Ministrul de Interne, Gerald Darmanin, a declarat pentru postul de radio France Info că ideea este să li se acorde permise de lucru pentru un an acelor migranţi ilegali care ocupă deja locuri de muncă în sectoare care au dificultăţi în a găsi forţă de muncă.

În plus, aceste persoane vor trebui să îndeplinească două condiţii: să nu aibă antecedente penale şi să treacă un examen în limba franceză, potrivit ministrului, care a adăugat că, în timpul dezbaterii parlamentare, se vor putea stabili şi alte criterii generale, cum ar fi obligativitatea de a petrece în Franţa o perioadă minimă de timp sau stabilirea unui plafon anual în privinţa numărului de cazuri soluţionate.

În orice caz, purtătorul de cuvânt al guvernului, Olivier Veran, a insistat, în alt interviu la postul France 2, că ''nu va avea loc o reglementare în masă, globală, ci acordarea de permise de muncă migranţilor aflaţi în situaţie ilegală se va face de la caz la caz''.

Darmanin a estimat la câteva mii sau câteva zeci de mii lucrătorii care se află în situaţia de a beneficia de aceste mecanisme.

Una dintre noutăţile pe care le va aduce noua lege este actualizarea sectoarelor considerate a duce lipsă de forţă de muncă, a celor în care companiile au mari dificultăţi în a găsi lucrători. Printre acestea, se încadrează cu siguranţă sectoarele agriculturii, construcţiei şi horeca.

Viitoarea lege prevede totodată o reformă legislativă pentru a face mai simple expulzările de migranţi aflaţi în situaţie ilegală în Franţa, iar aceasta include în particular retragerea beneficiilor sociale pe care le-ar putea primi din partea statului francez.

Darmanin a menţionat că o problemă o reprezintă faptul că un număr mare de străini aflaţi în situaţie ilegală au intrat în Franţa în mod legal, cu o viză turistică, au rămas şi au obţinut ajutoare sociale în momentul în care erau încă în situaţie legală.

De aceea, guvernul doreşte ca organismele care gestionează aceste fonduri (cum sunt cele precum ajutoarele pentru locuinţă) să intervină şi să le anuleze.

Totodată, şi prefecturile (delegaţii ale guvernului) trebuie să se implice în expulzări, să completeze documente privind trimiterea migranţilor ilegali în ţările de origine şi să se ocupe de demersurile diplomatice cu aceste ţări de origine.

Din acest punct de vedere, ministrul de Interne francez a dezminţit că Algeria, Tunisia şi Maroc continuă să blocheze acceptarea cetăţenilor lor expulzaţi din Franţa şi, pentru a dovedi acest lucru, a exemplificat că, de la începutul anului, expulzările de migranţi ilegali din Maghreb au crescut cu 21%

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Migratia legala este OK,

    migratia ILEGALA trebuie oprita 

    Cam 10% din ei vor munci legal si cam 20% din cei la generatia a doua.

    1. Din pacate cifrele din ultimii 10 ani,

      confirma aceste cifre 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

03 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9005
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9076
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4945
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3749

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro