Gala BURSA 2019Gala BURSA 2019
Revista BURSA Construcţiilor

Fraţii Logofătu au vândut 14% din Bittnet Systems

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Companii /

Mihai şi Cristian Logofătu, fondatorii Bittnet Systems (BNET) au vândut, în data de 15 ianuarie 2019, 7,42 milioane de acţiuni ale companiei, echivalentul unui pachet 14,34% din integratorul IT&C şi furnizorul de servicii de training IT, potrivit unui raport remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Transferul a fost realizat prin şase schimburi de tip "deal" derulate pe piaţa AeRO a BVB, la preţul unitar de 1,085 lei, valoarea operaţiunii ridicându-se la 8,05 milioane de lei.

Tranzacţiile fac parte din procesul de aliniere a intereselor foştilor asociaţi Crescendo International cu managementul Bittnet Systems, se arată în notificarea companiei, care face trimitere la transferul de business de anul trecut, când Dendrio, companie parte din grupul Bittnet a achiziţionat Crescendo.

În adunarea din luna decembrie a anului trecut, acţionarii Bittnet Systems au aprobat, de principiu, trecerea acţiunilor pe Sistemul Principal de tranzacţionare al BVB, în condiţiile în care acum titlurile BNET se tranzacţionează pe Sistemul Alternativ al bursei.

La finalul primelor şase luni ale aces­tui an, Bittnet şi-a dublat rezultatul net, faţă de cel obţinut după primele şase luni din 2017, integratorul IT&C şi furnizorul de servicii de training IT obţinând, la 30 iunie 2018, un profit net consolidat de 0,41 milioane de lei, faţă de cel de aproape 0,21 milioane de lei de la finalul lunii iunie 2017.

Cifra de afaceri a urcat până la 23,12 milioane de lei, în primele şase luni ale anului curent, constituind o creştere de aproape 2%, faţă de aceeaşi perioadă a lui 2017.

Bittnet Systems, prima companie de IT&C listată în ţara noastră şi care a intrat la tranzacţionare pe piaţa AeRO în anul 2015, are o capitalizare bursieră de circa 56 milioane de lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS