Fregata Regina Maria va participa la misiunile unei grupări NATO în Marea Mediterană

S.B.
Miscellanea / 22 octombrie

Fregata Regina Maria va participa la misiunile unei grupări NATO în Marea Mediterană

Fregata Regina Maria va participa, timp de o lună, la misiunile unei grupări NATO în Marea Mediterană, aceasta fiind cea de-a treia integrare în acest an a navei militare în grupări ale Alianţei Nord-Atlantice, informează news.ro.

Forţele Navale au anunţat, vineri, printr-un comunicat de presă, că fregata Regina Maria se va integra în gruparea navală permanentă a NATO SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group 2), care va desfăşura misiuni de asigurare a securităţii aliate, în Marea Mediterană, în perioada 27 octombrie - 30 noiembrie.

Fregata va pleca, sâmbătă, din portul militar Constanţa spre Mediterana, pentru a se intra în gruparea SNMG-2 şi pentru a executa misiuni de supraveghere a traficului naval şi de descurajare a unor potenţiale ameninţări asupra statelor Alianţei din bazinul mediteranean.

Totodată, fregata Regina Maria va participa şi la exerciţiile multinaţionale Dogu Akdeniz 21, organizat de Forţele Navale ale Turciei, şi NIRIIS 21, condus de Forţele Navale ale Greciei. Fregata Regina Maria face parte din pachetul de forţe pus la dispoziţia NATO de Armata României.

Anul acesta, nava se află la cea de-a treia integrare în gruparea navală NATO SNMG-2, iar în luna septembrie a deţinut comanda grupării navale a Operaţiei NATO "Sea Guardian".

"Descurajarea şi apărarea colectivă constituie nucleul central al Alianţei Nord-Atlantice, susţinut de Articolul 5 al Tratatului de la Washington şi de o legătură transatlantică durabilă. Forţele Navale Române contribuie la susţinerea unei abordări aliate de tip 360 de grade, privind apărarea colectivă, gestionarea crizelor şi securitatea prin cooperare, fiind în măsură să furnizeze Alianţei personal specializat şi capabilităţi necesare pentru creşterea rezilienţei şi a capacităţii NATO de răspuns la orice tip de ameninţare", au transmis Forţele Navale.

Nava militară românească are la bord un echipaj alcătuit din 240 de militari, un elicopter IAR Puma Naval şi un detaşament de scafandri de luptă de incursiune la bord.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2021
Dtlawyers
BTPay
GRAMPET GROUP
Electromagnetica
ifep.ro
UNNPR

Curs valutar BNR

29 Noi. 2021
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3853
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7366
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8544
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.3079

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro