Fregata "Regina Maria" va participa la o misiune NATO

V.S.
Miscellanea / 8 septembrie

Fregata "Regina Maria" va participa la o misiune NATO

Fregata "Regina Maria" va participa, timp de o lună, la o misiune NATO în Marea Mediterană, în cadrul căreia militarii români vor fi prezenţi la un modul de instruire specifică misiunii şi la un altul pentru refacerea capacităţii de luptă, potrivit News.ro.

Forţele Navale Române au transmis, printr-un comunicat de presă, că fregata "Regina Maria", cu un elicopter IAR-330 Puma Naval şi un detaşament de operatori pentru forţe speciale (FOS) la bord, a plecat vineri, din portul militar Constanţa, pentru a participa la Operaţia NATO "Sea Guardian", în perioada 8 septembrie - 11 octombrie, în Marea Mediterană.

"Pe timpul desfăşurării misiunii, nava militară va acosta în portul militar Souda din Insula Creta, unde militarii români vor participa, la centrul de pregătire NMIOTC (NATO Maritime Interdiction Operational Training Centre), la un modul de instruire specifică misiunii, precum şi în portul militar Alexandria din Egipt, pentru refacerea capacităţii de luptă. Prin participarea fregatei «Regina Maria» la Operaţia «Sea Guardian»", Forţele Navale Române contribuie la îndeplinirea obligaţiile asumate de România, cu privire la asigurarea securităţii maritime a Alianţei Nord-Atlantice şi lupta împotriva terorismului, alături de partenerii NATO", se arată în comunicat.

Până în prezent, România a participat în cinci rânduri la Operaţia NATO "Sea Guardian", care este o operaţie de securitate maritimă, lansată la Summit-ul de la Varşovia din iulie 2016, şi care are ca scop trei sarcini de securitate maritimă, consolidarea capacităţii de securitate, sprijinul pentru conştientizarea situaţiei şi imaginii maritime din zona de sud a NATO şi combaterea terorismului în Marea Mediterană.

În septembrie 2021, fregata "Regina Maria" a asigurat comanda grupării navale care a acţionat în cadrul Operaţiei NATO "Sea Guardian" şi a coordonat misiunile de patrulare din Marea Mediterană.

Fregata "Regina Maria" este comandată de comandor Mitel-Laurenţiu Alexandru şi are la bord un echipaj format din 240 de militari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2023
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2023
Euro (EUR)Euro4.9726
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5313
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1634
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7463
Gram de aur (XAU)Gram de aur296.8710

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb