FRF a anunţat regulile de conduită pentru suporterii care vor asista la finala Cupei României

S.B.
Sport / 13 mai

FRF a anunţat regulile de conduită pentru suporterii care vor asista la finala Cupei României

Federaţia Română de Fotbal a anunaţat regulile de conduită pentru suporterii care vor asista, miercuri, la finala Cupei României Betano Corvinul Hunedoara - Oţelul Galaţi şi la finala Cupei de Tineret dintre FC Universitatea Cluj şi FC Farul Constanţa, informează news.ro.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008, privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi jocurilor sportive, completată cu Legea nr. 10/2012, ale Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, ale Legii nr. 126/1995, republicată, privind regimul materialelor explozive, ale Legii nr. 61/1991 republicată, privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, ale Ordinului MTS Nr. 310/18.05. 2021 şi ale Ordinului Ministerului Sănătăţii Nr. 708/18.05.2021, organizatorul de jocuri sportive stabileşte regulile de conduită în stadion şi poartă întreaga răspundere pentru respectarea lor.

Spectatorii care vor asista la cele două partide, pe Stadionul Municipal Sibiu, sunt obligaţi să se comporte în conformitate cu legislaţia românească şi cu regulile enunţate în acest text. Încălcarea acestora poate duce la evacuarea contravenientului din interiorul stadionului, poate declanşa punerea în aplicare a interdicţiei de acces în arenele sportive din România şi poate atrage - după caz - răspunderea civilă, disciplinară, contravenţională sau penală.

Obligaţiile spectatorilor:

să respecte cu stricteţe măsurile stabilite de organizatori şi de forţele de ordine.

să prezinte, la intrarea în arenă, documentele de acces; la solicitarea forţelor de ordine/stewarzilor, sunt obligaţi să prezinte materialele de publicitate vizuală aflate asupra lor.

să nu introducă în incinta arenei niciun fel de inscriptii, embleme, pancarte, bannere, afişe sau alte suporturi care conţin texte, litere, simboluri, sloganuri, imagini ori texte;

sunt permise doar steagurile celor patru finaliste/cluburi, drapelul naţional al României, arborate pe suport din material plastic, felexibil, cu lungimea maximă de 1 m şi diametrul maxim de 1 cm şi bannere identitare ale facţiunilor;

dimensiunile bannerelor sau steagurilor nu trebuie să fie mai mari de 2m X 1,5m; toate bannerele sau steagurile de dimensiuni mai mari de 2m X 1,5m pot fi permise exclusiv în urma unei solicitări scrise din partea cluburilor şi confirmate de organizator după Şedinţa de cooperare (din data de 09.05.2024).

să nu introducă şi să nu afişeze insemne, să nu scandeze sloganuri cu caracter politic.

să se supună controlului corporal sumar; refuzul de a fi controlat atrage după sine interdicţia de a intra în stadion la meciul respectiv.

SPECTATORILOR NU LE ESTE PERMIS ACCESUL ÎN ARENĂ CU GENŢI/BAGAJE MAI MARI DECÂT FORMATUL A4 (210mm X 297mm X 210 mm).

să nu pătrundă în incinta stadionului sub influenţa drogurilor şi a substanţelor psihotrope, în stare vădită de beţie, să nu introducă şi să nu consume în stadion băuturi alcoolice;

să ocupe locul înscris pe bilet.

să nu fumeze în spaţiul tribunelor; interdicţia este valabilă şi pentru persoanele care folosesc ţigara electronică. Fumatul este permis doar în locurile special amenajate în zonele comerciale/chioşcuri ale celor două tribune şi ale celor două peluze.

să nu arunce asupra spectatorilor, oficialilor, jucătorilor, forţelor de ordine sau în direcţia suprafeţei de joc cu obiecte de orice fel sau cu substanţe corozive ori care murdăresc.

să nu săvârşească fapte, acte sau gesturi obscene, să nu profereze ori să scandeze injurii, cuvinte sau expresii jignitoare ori vulgare, precum şi alte ameninţări cu acte de violenţă împotriva celorlalţi spectatori, oficiali, jucători sau a bunurilor acestora; să nu scandeze refrene injurioase sau defăimătoare.

să nu ameninţe cu acte de violenţă forţele de ordine.

să nu deţină artificii, pocnitori sau alte materiale pirotehnice care emit foc, fum sau gaz.

să nu introducă nici un fel de recipient pentru lichide, confecţionat din material plastic, sticlă sau similare (sticle, cutii, pet-uri, spray-uri, parfumuri etc).

să nu provoace şi să nu participe la scandal sau la acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice, să nu scandeze injurii, expresii jignitoare ori vulgare la adresa celorlalţi spectatori, a oficialilor sau a jucătorilor.

să nu se implice în nici un fel de discriminare de rasă, etnică sau religioasă, să nu promoveze în nicio formă persoane vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii ori adepte ale ideologiei fasciste.

să nu folosească dispozitive LASER.

să nu îşi ascundă faţa cu articole de îmbrăcăminte sau alte accesorii cu intenţia de a împiedica identificarea.

să nu scrie, să nu deseneze pe pereţii sau pe gardurile stadionului, să nu dezlipească, să nu distrugă reclamele, anunţurile sau afişele expuse, să nu deterioreze, să nu ridice sau să nu mute semnele sau indicatoare amplasate de organizator.

să nu distrugă ori să nu degradeze scaunele, balustradele sau alte elemente de mobilier, să nu distrugă, să nu degradeze scaunele.

să nu aibă asupra lor obiecte care ar putea fi aruncate în terenul de joc (briceaguri, bile etc.) şi nici obiecte de dimensiuni considerabile care ar putea fi folosite ca proiectile.

să nu staţioneze pe scări, pe căile de acces sau în dreptul căilor de evacuare.

să părăsească imediat stadionul în cazul măsurii de evacuare impusă de forţele de ordine.

COREGRAFIA PREGATITĂ DE GRUPURILE DE SUPORTERI ALE ECHIPELOR VA FI APROBATĂ DE CĂTRE DELEGATUL DE JOC, LA ŞEDINŢA DE ORGANIZARE.

Cluburile sunt obligate să transmită către organizator (FRF), prin Responsabilul de Ordine şi Siguranţă (ROS), lista cu mesajele, bannerele sau alte materiale de coregrafie până, cel târziu, luni 13.05.2024, ora 12.00

În plus faţă de cele menţionate anterior, sunt interzise în Stadionul Municipal următoarele:

tricouri sau alte elemente de vestimentaţie inscripţionate cu litere, cuvinte, texte, simboluri sau imagini care - în opinia organizatorului - au conţinut obscen, discriminatoriu sau provocator, care incită la denigrarea ţării, la xenofobie, la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă, ori ale căror subînţelesuri duc spre aceleaşi fapte interzise şi înscrise în textul de mai sus;

arme, muniţii, torţe, materiale explozive, incendiare sau fumigene;

dipozitive de şocuri electrice;

orice fel de recipient cu gaze toxice, lacrimogene, halucinogene, sau substanţe incendiare;

cuţite, şişuri ori alte obiecte confecţionate special să taie sau să rănească;

aparate foto profesionale şi/sau camere de filmat profesionale;

tobe cu ambele feţe închise; sunt permise numai tobele cu o singură faţă;

portavoci şi staţii de amplificare;

animale de companie.

La cele două meciuri, accesul copiilor de orice vârstă în Stadionul Municipal Sibiu se va face pe baza biletului de acces. Minorii sub 14 ani au acces în arenă doar însoţiţi de un adult.

În conformitate cu Protocolul încheiat între organizator şi Primăria Sibiu, în ziua de 09.05.2024, pe străzile Şcoala de Înot, Nicolaus Olahus şi Octavian Goga, traficul auto va fi restricţionat, în intervalul orar 11.00-24.00.

Grupurile de suporteri ai echipelor CS Corvinul 1921 Hunedoara - ACS Suporter Club Oţelul Galaţi, care fac deplasarea la Sibiu cu mijloace auto de dimensiuni mari (microbuze, autobuze, autocare) vor avea acces la stadion astfel:

ACS Suporter Club Oţelul Galaţi - vor coborî din mijloacele auto pe Str. Octavian Goga, în dreptul căii de acces spre Peluza Sud, apoi autovehiculele vor pleca goale pentru a fi parcate în zona Grădinii Zoologice.

CS Corvinul 1921 Hunedoara - vor coborî din mijloacele auto în rondul din spatele Peluzei Nord, apoi autovehiculele vor pleca goale şi vor fi parcate în zona Dedeman.

Suporterii celor două echipe care se vor deplasa la Sibiu cu maşini personale, sunt rugaţi să parcheze direct în zonele dedicate (Grădina Zoologică, respectiv Dedeman) apoi să facă deplasarea pe jos, până la stadion.

Porţile stadionului se vor deschide la ora 10.00 pentru finala Cupei Ligii de Tineret, respectiv la ora 18.30 pentru finala Cupei României-Betano.

După festivitatea de premiere ce va urma primei finale, toţi spectatorii vor părăsi stadionul.

În aceste condiţii, Federaţia Română de Fotbal face un apel către deţinătorii de bilete să vină din timp la stadion pentru a evita formarea ambuteiajelor şi pentru a participa astfel la fluidizarea accesului în arenă, în zona turnichetelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6464
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2078
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8855
Gram de aur (XAU)Gram de aur346.6329

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb