FUZIUNE DE PROPORŢIIÎn Australia ia naştere un fond gigant, cu active de peste 120 miliarde dolari

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 23 iulie 2019

În Australia ia naştere un fond gigant, cu active de peste 120 miliarde dolari

First State Super va fuziona cu VicSuper, dând naştere celui de-al doilea mare fond al Australiei, care va gestiona active ce depăşesc 120 de miliarde de dolari pentru beneficii de pensii des­tinate celor peste 1,1 milioane de membri.

Consiliile de administraţie ale ambelor fonduri au semnat, ieri, un pre-acord angajant, care le permite să efectueze procedurile de due diligence necesare înainte să ajungă la decizia finală.

Acordul va crea un grup combinat care se va apropia mult de AustralianSuper, cel mai mare fond al Australiei, care gestionează 165 de miliarde de dolari - active ale membrilor săi.

Anunţul privind fuziunea vine în condiţiile în care reglementatorul prudenţial accelerează presiunea asupra administratorilor ca să se asigure că fondurile funcţionează în interesul membrilor.

Directorul executiv al First State Super, Deanne Stewart, care va prelua conducerea fondului după fuziunea preconizată să se încheie în iunie 2020, a declarat: "Obiectivul nostru comun este să îi ajutăm pe membrii noştri să profite la maximum de pensionare. O fuziune între fondurile noas­tre va crea un fond superior destinat produselor de pensionare şi consilierii".

Stewart susţine că First State şi VicSuper au un avantaj competitiv puternic, având în vedere că fondurile vor menţine centrele de consultanţă şi serviciile în marile oraşe, precum şi în Australia regională.

Directorul executiv al VicSuper, Michael Dundon, a afirmat, la rândul său: "Suntem extrem de încrezători cu privire la ceea ce va însemna această fuziune pentru membrii noştri. În lunile următoare vom efectua o analiză detaliată a operaţiunilor fondurilor noas­tre, vom lua în considerare modelele diferite de operare şi vom discuta des­pre modul în care am putea obţine cea mai bună cotă la scară combinată, astfel încât să avem rezultate şi mai bune pentru membri".

Pe partea de economii, Dundon a menţionat că rezultă sinergii din combinarea celor două organizaţii, dar a avertizat că fondul generat de fuziune se va confrunta cu creşterea afluxurilor în fiecare an, astfel încât managementul va trebui să se asigure că noua entitate va avea resurse adecvate.

Preşedintele independent al First State, Neil Cochrane, va fi numit preşedinte al noului fond creat prin fuziune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9184
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7383
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6933
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.3958

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro