Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

GABRIELA FIREA:"Îl provoc la o dezbatere pe premierul Orban"

A.I.
Politică /

Gabriela Firea (Sursa foto: Twitter)

Gabriela Firea (Sursa foto: Twitter)

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, l-a provocat la o dezbatere pe premierul Ludovic Orban pe subiecte legate de administraţia locală, susţinând că acesta nu se informează când iese public, iar afirmaţia referitoare la construirea Sălii Polivalente arată "incompetenţă", informează Agerpres.

"Eu îl invit la o dezbatere, îl provoc public pe domnul premier Orban pentru că vrea să ne demonstreze că le ştie pe toate şi, de regulă, cei care vor să demonstreze că le ştiu pe toate sunt foarte superficiali şi nu ştiu nimic şi sunt adevărate calamităţi la locul de muncă. Am văzut că la instalarea aproape a tuturor miniştrilor a avut şi o referire la adresa mea, se pare că îl inspir, sunt o muză pentru noul premier. Cred că atunci când doarme se gândeşte la mine şi când se trezeşte la fel se gândeşte la mine pentru că aproape toate declaraţiile domniei sale conţin numele meu. Pe de o parte, mă simt măgulită şi îi mulţumesc că înseamnă că sunt o persoană totuşi de luat în seamă, pe de altă parte, îl invit la o dezbatere, îl provoc pe teme ale administraţiei locale pentru a vedea toată ţara cât de incompetent este", a afirmat Firea, la sediul PSD, înainte de şedinţa Comitetului Executiv Naţional al partidului.

Întrebată în legătură cu faptul că premierul a spus că este inoportună construirea Sălii Polivalente din fonduri ale Companiei Naţionale de Investiţii, Firea a afirmat: "Încă o dovadă a incompetenţei domniei sale".

"De aceea îl şi provoc la o dezbatere, să discutăm despre Bucureşti, despre administraţia publică locală. A fost viceprimar, nu a făcut nimic, i-am studiat toate deciziile. Repet, o adevărată calamitate. În primul rând, nu citeşte, nu se informează când iese public, nu ştie despre ce vorbeşte. Licitaţia pentru Sala Polivalentă s-a organizat în anul 2014, când eu eram senator. Deci, nu eu am organizat această licitaţie, a fost contestată la CNSC şi la Curtea de Apel peste 4 ani de zile. Domnia sa îmi pune mie în cârcă această nerealizare, nedorind să spună românilor adevărul sau poate nu-l cunoaşte, să mergem pe prezumţia de nevinovăţie. Dar atunci nu te pronunţi şi nu jigneşti", a menţionat Firea.

Ea a explicat că în privinţa Sălii Polivalente, în mandatul său, s-a realizat ce nu s-a făcut în 10 ani.

"Am reluat întreaga procedură, s-a făcut în doi ani pe mandatul meu ce nu s-a făcut în 10 ani, avem un studiu de fezabilitate, avem de asemenea proiectul tehnic şi consider că bucureştenii trebuie să beneficieze de fondurile diferitelor instituţii guvernamentale pentru că Sala Polivalentă va deservi întreaga ţară, nu îi va deservi numai pe bucureşteni. Noi avem lămuririle şi solicitările de la toate federaţiile sportive şi de la toate cluburile astfel încât în acest complex să se poată desfăşura competiţii de nivel european. Este un obiectiv foarte important pe care noi îl vom începe anul viitor cu sau fără ajutorul Guvernului, prin CNI. Contribuţia bucureştenilor la PIB-ul României este foarte mare. Nu înţeleg de ce premierul Orban este supărat pe bucureşteni. A mai fost cineva supărat pe bucureşteni şi nu i-a fost foarte bine. El nu polemizează cu primarul, polemizează cu bucureştenii şi nu este normal", a adăugat Gabriela Firea.

Premierul Ludovic Orban a declarat, marţi, că primarul Capitalei, Gabriela Firea, a depus o cerere prin care solicită construirea Sălii Polivalente, aflată în plan de mai mulţi ani, cu fonduri de la Compania Naţională de Investiţii, precizând că va ''analiza cu maximă atenţie'' situaţia, având în vedere că Bucureştiul este "cel mai bogat" oraş din ţara noastră.

Opinia Cititorului ( 6 )

 1. Firea e de 10 ori mai desteapta ca orbanu nostru

  1. E doar o mahalagioaica incompetenta. Tupeu de toapa si muulti bani risipiti sau furati. Sa ai buget de 1 mld de euro sivsa ceri bani de la guvern..

  Doamna Firea ar trebui sa vorbeasca mai putin si sa faca mai mult pentru bucuresteni:

  - cele 4 scari rulante de la Universitate nu functioneaza acum, foarte rar functioneaza simultan, 

  - WC din acelasi pasaj a stat inchis saptamani intregi, 

  - in Bucuresti multe macaze de tramvai functioneaza manual (vezi Piata Eroii Revolutiei, etc), 

  - curatenia aproximativa din Parcul Cismigiu, etc 

  - traficul infernal care e la fel ca la preluarea mandatului ei. 

  Sa ne spuna domnia sa cum de a permis turcilor secretizarea ofertei lor pentru tramvaie. Se pare ca s-a dorit eliminarea concurentului roman si a unor locuri de munca pentru romani. Nu a auzit de sloganul PSD: "Nu ne vindem tara" ? Interesele ei sunt diferite de ale romanilor ?

  Ion 

  D-na Firea sa nu uite si de apa calda , care curge la robinet, dar este rece si de caldura : seara caloriferele sunt caldute si treptat dupa ora 22.00 incep sa se raceasca si toata noaptea raman reci.

  Locuiesc in sectorul 3. 

  II multumesc pentru dorinta de a amenaja parcul Unirii : o sa mergem sa ne spalam la fantanile muzicale si macar vom avea iarba curata pe care sa ne uscam. 

  1. Nu inteleg de ce oamenii se plang nu sunt ei care se bucura de spectacole cu artisti tarati si cu o catredala pentru hoti si prosti?Nu va mai plangeti toti fostii primari nu aveau nici haine pe ei insa acum sunt miliardari.si ce conteaza ca oricum Bucurestiul este o mizerie mai avem putin si vom avea 100 de ani de la razboi iar tara si B este mai urat decat atunci.Vai ce cruciulita are!Ce falsa este persoana.

  Doua plingeri in 4 comentarii. Bucurestenii se tin bine cu firea. Firea are firea unui hot competent. Brava cetatenilor capitalei care au votat-o.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie